Želirno sredstvo Agar Agar iz nadzorovane ekološke pridelave. Lahko vsebuje sledi mandljev, gorčice in soje.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 775 kJ (191 kcal) |
maščobe | 0,3 g |
od tega nasičene maščobe | <0,3 g |
ogljikovi hidrati | 10 g |
od tega sladkorji | 0,5 g |
prehranske vlaknine | 70 g |
beljakovine | 2 g |
sol | 3,1 g |
2 g (približno zvrhano čajno žličko) želirnega sredstva agar zadošča za 6 lističev želatine.
Topla priprava: 2 g želirnega sredstva agar vmešamo v 100 ml hladne tekočine, zavremo in na rahlem ognju kuhamo še 2 minuti.
Hladna priprava: 2 g želirnega sredstva agar zmešamo s 100 ml hladne tekočine, zavremo in kuhamo 1 minuto. Pustimo stati, da se malo ohladi in vmešamo hladne sestavine. Postavimo v hladilnik za približno 3 ure.