POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.
Pekovski kvas

Pekovski kvas

brez DDV: 1,0046 € z DDV: 1,10 €

(Na zalogi)

  • Izdelek je brez glutena.

Pekovski kvas

Neto količina: 11 g

Blagovna znamka: Vitam

Hiter pregled

Pekovski kvas Vitam ne vsebuje glutena in emulgatorjev. Vsebina ene vrečke zadostuje za pripravo testa iz 500 g moke. Z njegovo pomočjo bo vsako kvašeno testo uspelo brez truda. Pazimo le, da so uporabljene sestavine ogrete na sobno temperaturo.

brez DDV: 1,0046 € z DDV: 1,10 €

Dobavljivost: Dobavljivo takoj

Deli na Facebooku

Suh pekovski kvas.

Recept za pico in krušno testo: 500 g pšenične moke, 1 zavitek pekovskega kvasa Vitam, 2 jedilni žlici olja, približno 2,5 dl vode, ščep soli.

Recept za kvašeno testo za sadne pogače, nadevano pecivo, krofe in kvašene cmoke: 500 g pšenične moke, 1 zavitek kvasa Vitam, 100 g sladkorja, 1.25 dcl mleka, 1 jajce, 100 g margarine (ali masla), ščep soli.

Priprava: Kvas zmešamo s 100 ml mlačne tekočine in z 2 jedilnima žlicama moke ter pustimo na toplem 15 minut, da kvas vzhaja. Suhe sestavine zmešamo, dodamo maščobo, jajce, pripravljeni kvasec in tekočino ter zgnetemo v voljno testo, ki se ne bo lepilo na roke. Pokritega pustimo vhajati na toplem 20 minut. Na pomokani delovni površini testo ponovno pregnetemo, razvaljamo in oblikujemo. Pripravljene izdelke pustimo vzhajati 10 minut in jih nato spečemo.