Suh pekovski kvas.
Recept za pico in krušno testo: 500 g pšenične moke, 1 zavitek pekovskega kvasa Vitam, 2 jedilni žlici olja, približno 2,5 dl vode, ščep soli.
Recept za kvašeno testo za sadne pogače, nadevano pecivo, krofe in kvašene cmoke: 500 g pšenične moke, 1 zavitek kvasa Vitam, 100 g sladkorja, 1.25 dcl mleka, 1 jajce, 100 g margarine (ali masla), ščep soli.
Priprava: Kvas zmešamo s 100 ml mlačne tekočine in z 2 jedilnima žlicama moke ter pustimo na toplem 15 minut, da kvas vzhaja. Suhe sestavine zmešamo, dodamo maščobo, jajce, pripravljeni kvasec in tekočino ter zgnetemo v voljno testo, ki se ne bo lepilo na roke. Pokritega pustimo vhajati na toplem 20 minut. Na pomokani delovni površini testo ponovno pregnetemo, razvaljamo in oblikujemo. Pripravljene izdelke pustimo vzhajati 10 minut in jih nato spečemo.