Krompirjev škrob, škrob tapioke, sredstvo za vzhajanje: kalcijev karbonat, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, stabilizator: metilceluloza.
Izdelek je brez glutena, brez pšenice, brez mleka, brez jajc, brez kvasa in brez soje. Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov in je primeren za vegane.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.313 kJ (313 kcal) |
maščobe | 0,3 g |
od tega nasičene maščobe | 0,1 g |
ogljikovi hidrati | 70,5 g |
od tega sladkorji | 0 g |
prehranske vlaknine | 2,9 g |
beljakovine | 0,2 g |
sol | 0 g |
Nadomestimo 1 celo jajce: 1 čajno žličko (3 g)* nadomestka damo v 2 jedilni žlici (30 ml) vode.
Nadomestimo 1 beljak: 1 čajno žličko (3 g)* nadomestka damo v 1 jedilno žlico (15 ml) vode.
Nadomestimo 1 rumenjak: 1 čajno žličko (3 g)* nadomestka damo v 1/2 jedilne žlice (7, 5 ml) vode.
* V nekaterih receptih bodo rezultati boljši, če dodamo 2 čajni žlički (6 g). Če potrebujemo čvrsto stepen jajčni beljak, stepamo 2 čajni žlički nadomestka s 3 čajnimi žličkami vode, dokler se ne zgosti. Pektin lahko dodamo kot stabilizator in za držanje oblike.