Kari Sonnentor iz ekološke pridelave je pripravljen iz mešanice izbranih začimb, njegova živo rumena barva pa je rezultat visokega deleža kurkume. Kari je nepekoč in se lepo poda perutnini in zelenjavi, uporabimo pa ga lahko tudi za začinjanje rib, riža in omak. Rahlo sadna in osvežilno pikantna aroma bo v vašo kuhinjo pripeljala orientalske okuse Indije.
Vanilja Sonnentor iz ekološke pridelave je pridobljena s pomočjo fermentacije svežih plodov orhideje, iz katerih se razvijeta bogata sladka aroma in nežen smetanast okus. V zahodni kuhinji se uporablja predvsem za pripravo sladic, kot so razni kolači, piškoti, pite, kreme, sladke omake in sirupi. Še posebej lepo se ujame z riževim pudingom. Čeprav je običajno ne uporabljamo za začinjanje slanih in pikantnih jedi, lahko z vaniljo popestrimo tudi te. Obogatimo lahko piščančje jedi, mehiške jedi s fižolom, karij, morske sadeže, jastoga in klapavice. Zaradi njene močne arome jo odmerjamo varčno!
Agar je rastlinsko želirno sredstvo pridelano na Japonskem, kjer se pridobiva iz rdečih alg vrste Gelidium, Glacilaria. Uporabljamo ga za želiranje slanih in sladkih jedi, kot so juhe ali slaščice. Primeren je tudi za zgoščevanje džemov, marmelad in želejev. Ker agar naravno vsebuje veliko joda ga lahko dnevno porabimo le 10 g oziroma 3 čajne žličke. Za otroke količino prepolovimo.
Hranilno bogati kvasovi kosmiči so idealen dodatek k vsakodnevni prehrani, saj so obogateni z vitaminom B6, niacinom in pantotensko kislino. Zaradi svojega naravnega in intenzivnega okusa so odlični za začinjanje različnih jedi. Z njimi lahko obogatite solate, zelenjavne jedi, polpete in juhe ter tako dodatno poudarite njihov okus. Uživate jih lahko tudi samostojno ali jih zmešate z vodo, mlekom ali sokom.
Bourbonska vanilja Rapunzel v stroku iz ekološke pridelave. Da vanilja razvije svoj edinstven okus in aromo je potrebno veliko izkušenj, pozornosti in časa. Pravimo ji tudi »kraljica začimb«, saj s svojim sladkim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah. Strok bourbonske vanilje lahko uporabite pri peki, kuhanju in začinjanju različnih jedi.
Marelična marmelada Probios je del posebne linije marmelad, ki ne vsebujejo gostila. Pripravljena je iz 130 g sadja na 100 g marmelade, slajena pa je zgolj s sadnim sokom. Marelična marmelada iz ekološke pridelave vam ponuja zdravo alternativo, ki je odlična kot namaz na kruhu ali za pripravo okusnih sladic. Uporabite jo lahko tudi kot polnilo za zdrave pustne krofe.
Sladko razvajanje brez kompromisov. Žametni namaz na osnovi ovsa brez glutena, z delikatnim okusom slane karamele je kot iz sanj…
Posebej oblikovan za osebe s preobčutljivostmi in alergijami - ne vsebuje glutena, mlečnih izdelkov, oreščkov in soje.