Marmelada iz gozdnih sadežev Probios je del posebne linije marmelad, ki ne vsebujejo gostila. Pripravljena je iz 130 g sadja na 100 g marmelade, slajena pa je zgolj s sadnim sokom. Marmelada iz ekološke pridelave vam ponuja zdravo alternativo, ki je odlična kot namaz na kruhu ali za pripravo okusnih sladic.
Marelična marmelada Probios je del posebne linije marmelad, ki ne vsebujejo gostila. Pripravljena je iz 130 g sadja na 100 g marmelade, slajena pa je zgolj s sadnim sokom. Marelična marmelada iz ekološke pridelave vam ponuja zdravo alternativo, ki je odlična kot namaz na kruhu ali za pripravo okusnih sladic. Uporabite jo lahko tudi kot polnilo za zdrave pustne krofe.
Jagodna marmelada Probios je del posebne linije marmelad, ki ne vsebujejo gostila. Pripravljena je iz 150 g sadja na 100 g marmelade, slajena pa je zgolj s sadnim sokom. Jagodna marmelada iz ekološke pridelave vam ponuja zdravo alternativo, ki je odlična kot namaz na kruhu ali za pripravo okusnih sladic.
Bourbonska vanilja Rapunzel v stroku iz ekološke pridelave. Da vanilja razvije svoj edinstven okus in aromo je potrebno veliko izkušenj, pozornosti in časa. Pravimo ji tudi »kraljica začimb«, saj s svojim sladkim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah. Strok bourbonske vanilje lahko uporabite pri peki, kuhanju in začinjanju različnih jedi.
Zrnje amaranta prihaja iz ekološke pridelave in ima veliko hranilno vrednost. Majhna količina amarantove moke izredno obogati kruh ter mu doda sladek okus po lešnikih. Amarant je v kuhinji vsestransko uporaben, tako v slanih kot sladkih jedeh. Dodamo ga lahko v juhe, enolončnice, solate in druge zelenjavne jedi. Odlično se obnese tudi pri pripravi müslijev, jogurtov, kolačev, domačih energijskih ploščic ter čokolad. Ker amarant ne vsebuje glutena je primeren tudi za osebe s celiakijo.
Vanilja Sonnentor iz ekološke pridelave je pridobljena s pomočjo fermentacije svežih plodov orhideje, iz katerih se razvijeta bogata sladka aroma in nežen smetanast okus. V zahodni kuhinji se uporablja predvsem za pripravo sladic, kot so razni kolači, piškoti, pite, kreme, sladke omake in sirupi. Še posebej lepo se ujame z riževim pudingom. Čeprav je običajno ne uporabljamo za začinjanje slanih in pikantnih jedi, lahko z vaniljo popestrimo tudi te. Obogatimo lahko piščančje jedi, mehiške jedi s fižolom, karij, morske sadeže, jastoga in klapavice. Zaradi njene močne arome jo odmerjamo varčno!
Peteršilj Sonnentor iz ekološke pridelave je za večino kuhinj nepogrešljivo zelišče. Navadni ali kodrasti peteršilj je sladko pikantnega okusa z rahlo aromo janeža. Odlično se poda juham, solatam in krompirju. Z njegovo pomočjo lahko pripravimo okusno orientalsko solato in zeleno salso, popestril pa bo tudi okus rib, jajc, leče in paradižnika.
Mleti muškatni orešček Sonnentor iz ekološke pridelave je odličen za juhe, omake, zelenjavo in sirov fondi. Še posebej je primeren za krompirjeve jedi, kot so krompirjev pire, krompirjeva juha in kroketi. Z njim lahko obogatimo tudi piškote, sladice, kompote in pudinge. Muškatni orešček je močna začimba, ki je zaradi rahlo grenke in hkrati sladke note postal nepogrešljiva začimba tako v orientalski kot tudi v evropski kuhinji.
Kumina Sonnentor iz ekološke pridelave je začimba grenko-sladkega okusa in ostrega pikantnega vonja po pomarančni lupini ter s priokusom po janežu. Odlično se obnese pri pripravi temnega kruha, pečenke, kislega zelja in številnih drugih domačih jedi. Kumina je nepogrešljiva v vsaki kuhinji.
Kari Sonnentor iz ekološke pridelave je pripravljen iz mešanice izbranih začimb, njegova živo rumena barva pa je rezultat visokega deleža kurkume. Kari je nepekoč in se lepo poda perutnini in zelenjavi, uporabimo pa ga lahko tudi za začinjanje rib, riža in omak. Rahlo sadna in osvežilno pikantna aroma bo v vašo kuhinjo pripeljala orientalske okuse Indije.