Polnozrnati pirin zdrob iz bio mlina Antersdorf ima okus po oreščkih in vsebuje dragocene sestavine iz vseh plasti žita.
Kostanjeva moka ne vsebuje glutena in je zato primerna tudi za posameznike s celiakijo. Dodamo jo lahko mešanici ostalih mok ter jo tako uporabimo za peko kruha, peciva in piškotov. Z njeno pomočjo lahko pripravimo tudi odlične kostanjeve palačinke, njoke ali kostanjevo torto. Njen sladek okus bo popestril vaše sladke jedi, še posebej pa se ujame s čokolado, medom in lešniki.
Hrustljave kroglice, pripravljene iz koruze. Ekološko pridelane sestavine poskrbijo za hranljiv in zdrav zajtrk, tako za otroke kot odrasle. Ker ne vsebujejo glutena so primerni tudi za bolnike s celiakijo.
Koruzno gostilo preverjeno ne vsebuje glutena in prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave. Uporabimo ga lahko za zgostitev različnih jedi, kot so juhe, omake, sladice ali pudingi. Koruzno gostilo dodamo v hladno tekočino, primešamo jedi in pokuhamo.
Sojina moka ne vsebuje glutena, z njeno pomočjo pa lahko pripravimo odličen jajčni nadomestek. Sojino moko preprosto zmešamo z vodo in tako pripravljeno mešanico v receptu uporabimo namesto jajc. Ena jedilna žlica sojine moke, zmešana z dvema žlicama vode, nadomesti eno jajce. Na tak način lahko pripravite različne brezjajčne in veganske jedi.
Krompirjeva moka ne vsebuje glutena in prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave. Uporabimo jo lahko namesto gostila ter z njo zgostimo omake in ostale jedi. Pri peki kruha, tort ali pit lahko nekaj moke (največ polovico) nadomestimo s krompirjevo moko, zaradi česar bo testo še posebej rahlo. Za zgoščevanje jedi krompirjevo moko razmešamo v hladni vodi, dodamo jedi in pokuhamo.
Mešanica za hitro pripravo brezglutenskega kruha s semeni. Uporabljamo jo lahko tako pri klasični peki kruha, kot tudi pri pripravi z aparatom za peko krha.
Kokosova krema je gostejša različica kokosovega mleka. Pridobljena je s stiskanjem svežega organskega kokosovega mesa. Ta tropska sestavina je popolna brezmlečna alternativa smetani in se lahko uporablja v sladkih in slanih orientalskih, indijskih, karibskih in drugih eksotičnih jedeh.
Deviško kokosovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave je visokokvalitetno olje pridobljeno po postopku hladnega stiskanja. V kulinariki se uporablja za kuhanje, pečenje, v sladicah, ali kot alternativa maslu. Primerno je tudi za nego kože.
Čičerika ima kot vse stročnice visoko vsebnost beljakovin in nizek glikemični indeks zato je primerna za uporabo v dietetiki. Uporabljamo jo kot dodatek k solatam, kot prilogo ali pripravljeno z različno zelenjavo.