Polnozrnata riževa moka* 39%, koruzni škrob*, koruzna moka*, kvinojino kislo testo v prahu* (kvinojina*, riževa moka*, startna kultura), sončnično seme*, laneno seme*, zgoščevalec: rožičeva moka*,sezam*, morska sol, pecilni prašek (sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogen karbonat, sredtvo za kisanje: monokalijev tartrat, koruzni škrob*), zgoščevalec: xanthan.
* Iz nadzorovane ekološke pridelave.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.550 kJ (368 kcal) |
maščobe | 7,8 g |
od tega nasičene maščobe | 1,0 g |
ogljikovi hidrati | 63,0 g |
od tega sladkorji | 1,3 g |
prehranske vlaknine | 6,5 g |
beljakovine | 7,7 g |
sol | 2,6 g |
Pečico segrejemo na 225 °C. V zmes za kruh vlijemo 500 ml hladne vode in mešamo 2 minuti. Ne vzhajamo. Maso takoj položimo v namaščen pekač, poravnamo površino z vodo in premažemo z oljem. V pečico postavimo ognjeodporno posodo z vročo vodo. Po 5 minutah peke prerežemo po sredini in pečemo še 50 minut. Nato takoj vzamemo iz pekača in ohladimo na mrežici.