Koruzni škrob, moka iz lanenega semena 12%, ajdova moka 8%, grahovi otrobi, riževi otrobi, jabolčne vlaknine, sladkor, sredstvo za zgoščevanje: gvar gumi; sol. Lahko vsebuje sledi soje. BREZ LAKTOZE.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.375 kJ (326 kcal) |
maščobe | 2,6 g |
od tega nasičene maščobe | 0,5 g |
ogljikovi hidrati | 63 g |
od tega sladkorji | 2,1 g |
prehranske vlaknine | 13 g |
beljakovine | 6,1 g |
sol | 0,75 g |
Temni kruh
Mešanica zadošča za pripravo 15 rezin kruha (1 rezina po 67 g).
Sestavine: 500 g mešanice Mix it Rustico, 6 g olja, 10 g suhega ali 16 g svežega kvasa, 630 ml vode, 1 čajna žlička soli.
Priprava: Moko nasujemo v posodo. V mlačni vodi (30 °C) raztopimo kvas in ga dodamo moki. Posolimo in gnetemo s kljukastim nastavkom za gnetenje 2 minuti (pri nizki hitrosti). Prilijemo olje in z višjo hitrostjo gnetemo še 4 do 5 minut. Globok podolgovat pekač namastimo in pomokamo, vanj položimo testo in ga pogladimo. Pekač pokrijemo z mokro krpo (ali prosojno folijo), pustimo testo na toplem, da vzhaja 30 do 45 minut in naraste na dvojno prostornino. Za privlačno skorjo poskrbimo tako, da testo po vzhajanju premažemo s sončničnim oljem. Med vzhajanjem testa damo na dno pečice ognjevarno posodo z vodo, pečico pa ogrejemo na 190 °C (ogrevamo spodaj in zgoraj). Pečemo 60 minut. Kruh zvrnemo iz pekača in ga narežemo na rezine šele, ko se popolnoma ohladi. Hranimo ga v hladilniku. Recept je primeren tudi za peko v kruhomatu. Uporabimo lahko program, ki traja od 2 do 2,5 ure. Pazimo na maksimalno kapaciteto kruhomata.