V tej kategoriji boste našli široko ponudbo mlevskih izdelkov, priznanih domačih in tujih blagovnih znamk. Večina izdelkov je brez glutena, veliko pa jih prihaja tudi iz nadzorovane ekološke pridelave. Izbirate lahko med koruzno, riževo, ajdovo, pirino, kokosovo, čičerikino in rožičevo moko ter mokami, ki so posebej zasnovane za peko kruha in slaščic.
Odkrijte mešanice za pripravo sladkih in slanih jedi, s pomočjo katerih si boste ob pomanjkanju časa hitro in enostavno pripravili okusen prigrizek. Svoj jedilnik lahko popestrite z različnimi vrstami semen, žit in zdrobov, kot so riž, leča, pira, kus kus, kamut, oves, amarant, kvinoja, chia in bučno seme.
Kuskus je po posebnem postopku pripravljen pšenični zdrob, ki je še posebej priljubljen v arabski kuhinji. Polnozrnati kuskus je bogat z vlakninami, ki pomagajo k lažji prebavi, njegova priprava pa je hitra in enostavna. Pripravimo ga lahko kot prilogo, glavno jed ali v solati. Odlično se poda k omakam, zelenjavi, mesnim in ribjim jedem, uporabimo pa ga lahko tudi za pripravo sladic.
Sončnična semena iz ekološke pridelave lahko uporabljamo za različne jedi: kot dodatek testu za kruh, posujemo jih po solatah ali jih uživamo sama kot prigrizek. Sončnična semena imajo visoko vsebnost vlaknin in beljakovin.
Bela kvinoja je blažjega okusa in je bogata z beljakovinami. Gre za starodavno živilo, ki so ga pridelovali že Inki. Uporabljamo jo lahko za pripravo sladkih jedi, kot dodatek k müslijem, solati in ostali zelenjavi. Če jo zmeljemo v prah jo lahko dodamo drugim vrstam moke in pripravimo kruh.
Ta aromatičen riž z oreščki ostane rahel in zrnat, ko je kuhan. Uživajte v dolgozrnatem polnozrnatem rižu Dennree kot prilogi k mesnim, ribjim in zelenjavnim jedem.
Okroglozrnati beli riž prihaja iz ekološke pridelave. Zaradi okroglih zrn se riž lažje razkuha in je zato še posebej primeren za pripravo rižot, narastkov, sladic in mlečnega riža.
Pira je prastara zvrst pšenice, ki ima s svojo bogato vsebnostjo beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov veliko pozitivnih učinkov na telo. V kuhinji je zelo vsestranska. Kuhano piro lahko uporabimo za pripravo glavnih jedi, prilog in solat. Pirina zrna zmeljemo v kašo iz katere naredimo žitne polpete, različna peciva, kruh in sladice.
Ajda je odličen vir prehranskih vlaknin in flavonoidov (antioksidantov), ki ugodno vplivajo na delovanje imunskega sistema in varujejo pred srčno-žilnimi boleznimi. Ker nam daje dolgotrajni občutek sitosti, je odlična izbira za zdrav začetek dneva.
Bio polnozrnato koruzno moko uporabljamo za žgance in druge brezglutenske jedi.
Kvinoja Natura iz ekološke pridelave. Kvinoja je starodavna rastlina, ki izvira iz južnoameriških Andov. V kulinariki so jo uporabljali že starodavni Inki. Kvinojo pred pripravo speremo pod tekočo vodo, da odstranimo saponine, ki dajejo občutek grenkobe. Zatem jo kuhamo 5 minut in nato še 5 minut pustimo v pokriti posodi. Kuhana kvinoja ima značilno sladek okus. Uporabljamo jo lahko kot samostojno jed ali kot dodatek v juhah, nadevih, enolončnicah, solatah ter za pripravo müslija za zajtrk.
Zrnje amaranta prihaja iz ekološke pridelave in ima veliko hranilno vrednost. Majhna količina amarantove moke izredno obogati kruh ter mu doda sladek okus po lešnikih. Amarant je v kuhinji vsestransko uporaben, tako v slanih kot sladkih jedeh. Dodamo ga lahko v juhe, enolončnice, solate in druge zelenjavne jedi. Odlično se obnese tudi pri pripravi müslijev, jogurtov, kolačev, domačih energijskih ploščic ter čokolad. Ker amarant ne vsebuje glutena je primeren tudi za osebe s celiakijo.