Pecilni prašek iz vinskega kamna se uporablja kot nadomestilo običajnemu pecilnemu prašku, poleg tega pa ne vsebuje glutena in je ekološko pridelan. Vinski kamen deluje kot vzhajajoče sredstvo, ki biskvit naredi rahel in okusen. Na vsakih 500 g moke dodajte 20 g pecilnega praška iz vinskega kamna ter dobro premešajte.
Polnozrnati riževi napihnjenci iz Werza so odličen brezglutenski dodatek k vašim najljubšim kosmičem ali jogurtu. Riževi napihnjenci niso slajeni, tako lahko sami določate sladkobo vašega obroka. Za zdrav začetek dneva!
Testenine Viva Mais v obliki školjk so pripravljene iz ekološko pridelane koruzne moke. Izdelujejo jih v proizvodnji, kjer uporabljajo izključno koruzo ter s tem skrbno preprečujejo kakršnokoli kontaminacijo izdelkov. Testenine so še posebej primerne za osebe občutljive na gluten. Postrezite jih z izbrano mesno ali zelenjavno omako.
Testenine Viva Mais v obliki abecede so pripravljene iz ekološko pridelane koruzne moke. Izdelujejo jih v proizvodnji, kjer uporabljajo izključno koruzo ter s tem skrbno preprečujejo kakršnokoli kontaminacijo izdelkov. Testenine so še posebej primerne za osebe občutljive na gluten. Uporabite jih kot jušno zakuho, ki bo še posebej razveselila otroke.
Pekovski kvas Vitam ne vsebuje glutena in emulgatorjev. Vsebina ene vrečke zadostuje za pripravo testa iz 500 g moke. Z njegovo pomočjo bo vsako kvašeno testo uspelo brez truda. Pazimo le, da so uporabljene sestavine ogrete na sobno temperaturo.
Sojina krema za kuhanje je odličen rastlinski nadomestek običajnim smetanam. Sladke in slane jedi bodo s pomočjo sojine kreme še posebej okusne in hranilne. Ker je krema rastlinskega izvora je primerna za ljudi z laktozno intoleranco, celiakijo, vegane ter vegetarijance.
Kremni puding z okusom vanilje La Créme je odličen vir beljakovin, kalcija ter vitaminov D2, B2 in B12. Zaradi nizke vsebnosti nasičenih maščob si ga lahko privoščite brez slabe vesti. Pripravljen je iz soje in sestavin rastlinskega izvora, zato je primeren tudi za ljudi z laktozno intoleranco, celiakijo, vegane ter vegetarijance.