Polenta je drobni koruzni zdrob, idealen v dietni prehrani in prehrani otrok. Obenem na mizo prinaša pridih tradicije in domačnosti, saj omogoča hitro in enostavno pripravo zdravih in okusnih samostojnih jedi, prilog in sladic. Postrežemo jo lahko s številnimi mesnimi ali zelenjavnimi jedmi. Hladno polento lahko narežemo na rezine, jo popečemo na žaru in ponudimo s solato, ribjimi namazi, jogurtom ali kislim mlekom. S pomočjo instant polente bo obrok pripravljen v le dveh minutah.
Proseni zdrob iz Werza je ekološko pridelan in je odličen vir magnezija, kalija in železa. Pripravite si raznovrstne prosene jedi – kolače, juhe, žličnike, narastke, pudinge in še več. Z dodatkom mleka, sojinega, riževega ali prosenega napitka si lahko pripravite okusen in hranljiv zajtrk.
Pecilni prašek iz vinskega kamna se uporablja kot nadomestilo običajnemu pecilnemu prašku, poleg tega pa ne vsebuje glutena in je ekološko pridelan. Vinski kamen deluje kot vzhajajoče sredstvo, ki biskvit naredi rahel in okusen. Na vsakih 500 g moke dodajte 20 g pecilnega praška iz vinskega kamna ter dobro premešajte.
Prepečenec iz Werza je pripravljen kar iz štirih žit – riža, koruze, prosa in ajde. Izbrana žita združena v hrustljavih kruhkih predstavljajo odličen brezglutenski prigrizek tako mlajšim, kot tudi starejšim.
Riževi pajacki iz Werza so brez glutena, laktoze in fruktoze ter so ekološko pridelani. Priležejo se poleg kave ali čaja, zaradi njihove zabavne oblike pa jih bodo še posebej veseli otroci.