Koruzni zdrob iz nadzorovane ekološke pridelave. Lahko vsebuje sledi soje.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.390 kJ (335 kcal) |
maščobe | 1,0 g |
od tega nasičene maščobe | 0,15 g |
ogljikovi hidrati | 71,5 g |
od tega sladkorji | 1,3 g |
prehranske vlaknine | 7,0 g |
beljakovine | 8,0 g |
sol | 0,0025 g |
Med mešanjem polento počasi vsujemo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali malo masla ali olja. Dobro premešamo in na zmernem ognju kuhamo 2 minuti. Pri kuhanju je razmerje med polento in vodo 1 : 3 oziroma 1: 4, odvisno, ali želimo pripraviti bolj gosto ali bolj redko jed.
Obrok za eno osebo: 1 skodelica polente in 3 ali 4 skodelice vode.
Vsebina vrečke: v 1,8 l vode je za 6 do 7 obrokov (goste polente), v 2,4 l vode za 7 do 8 obrokov (redkejše polente).
Navet: Za pripravo polente uporabimo vodo, v kateri smo kuhali zelenjavo. Ko se polenta začne gostiti, vanjo vmešamo žlico oljčnega ali sončničnega olja in kuhano narezano zelenjavo (bučke, beluši, brokoli). Lahko dodamo nekaj masla ali kisle smetane in na kocke narezano gorgonzolo in slanino. Tako pripravljeno polento lahko še dodatno popečemo v pečici.