Agar je rastlinsko želirno sredstvo pridelano na Japonskem, kjer se pridobiva iz rdečih alg vrste Gelidium, Glacilaria. Uporabljamo ga za želiranje slanih in sladkih jedi, kot so juhe ali slaščice. Primeren je tudi za zgoščevanje džemov, marmelad in želejev. Ker agar naravno vsebuje veliko joda ga lahko dnevno porabimo le 10 g oziroma 3 čajne žličke. Za otroke količino prepolovimo.
Bourbonska vanilja Rapunzel v stroku iz ekološke pridelave. Da vanilja razvije svoj edinstven okus in aromo je potrebno veliko izkušenj, pozornosti in časa. Pravimo ji tudi »kraljica začimb«, saj s svojim sladkim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah. Strok bourbonske vanilje lahko uporabite pri peki, kuhanju in začinjanju različnih jedi.
Rdeča pesa iz Naturete je pridelana okolju prijazno, brez pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Najbolj priljubljena je v obliki solate, lepo pa se obnese tudi kot priloga ali lahek in zdrav samostojni prigrizek. Odlična je v kombinaciji z bučnim ali oljčnim oljem.
S pomočjo želatine v lističih Lecker's lahko enostavno pripravimo različne torte, kreme in želeje. Pripravljena je iz čistega kolagenskega proteina ekološke pridelave. Prispeva k zdravju kosti in sklepov, poleg tega pa krepi lase, nohte in kožo. 12 lističev želatine zadostuje za 1 liter pripravljene tekočine. Če kremo pripravljamo z jajčnim rumenjakom zadostuje že 8 lističev. Želatino lahko raztopimo v topli vodi ali v mikrovalovni pečici na srednji temperaturi.
Balzamični kis granatnega jabolka Kotányi iz ekološke pridelave se odlično ujema z orehovim in oljčnim oljem ter se lepo poda različnim vrstam solate. Lepo dopolni tudi okus sadja, palačink, sladoleda in jedi iz sladke skute. Če ga zmešamo s sladko smetano lahko ustvarimo presenetljivo dobro sadno pomako. Lahko ga razredčimo z mineralno vodo in si pripravimo osvežilno pijačo.
Jabolčni kis prihaja iz družinske kmetije Simonič, kjer ga pridobivajo po naravnem postopku iz izbranih sort kmečkih jabolk. Jabolčni kis ima tako tudi številne dietetične in zdravilne lastnosti.
Agar je rastlinsko želirno sredstvo iz morskih alg. To bogato želirno sredstvo ima visoko vsebnost mineralov ter je primerno za želiranje aspikov, marmelad, sadnih želejev, tort in drugih jedi. Agar Biovegan je odličen nadomestek želirnih sredstev živalskega izvora, saj ne vsebuje glutena, laktoze, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov in je brez posebnega okusa.
Suhi mango Benefruit ponuja najboljše koristi svežega manga. Mangovo meso je sočno in sladko, z veliko kalija, vitamina A in beta karotena. Koščki suhega manga so pripravljeni iz sveže obranega tropskega sadeža, brez dodanih maščob, glutena in holesterola. Predstavljajo osvežujoč in zdrav prigrizek ali dodatek h kosmičem, napitkom in sladicam.
Krompirjeva moka ne vsebuje glutena in prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave. Uporabimo jo lahko namesto gostila ter z njo zgostimo omake in ostale jedi. Pri peki kruha, tort ali pit lahko nekaj moke (največ polovico) nadomestimo s krompirjevo moko, zaradi česar bo testo še posebej rahlo. Za zgoščevanje jedi krompirjevo moko razmešamo v hladni vodi, dodamo jedi in pokuhamo.
Koruzno gostilo preverjeno ne vsebuje glutena in prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave. Uporabimo ga lahko za zgostitev različnih jedi, kot so juhe, omake, sladice ali pudingi. Koruzno gostilo dodamo v hladno tekočino, primešamo jedi in pokuhamo.