V tej kategoriji boste našli široko ponudbo mlevskih izdelkov, priznanih domačih in tujih blagovnih znamk. Večina izdelkov je brez glutena, veliko pa jih prihaja tudi iz nadzorovane ekološke pridelave. Izbirate lahko med koruzno, riževo, ajdovo, pirino, kokosovo, čičerikino in rožičevo moko ter mokami, ki so posebej zasnovane za peko kruha in slaščic.
Odkrijte mešanice za pripravo sladkih in slanih jedi, s pomočjo katerih si boste ob pomanjkanju časa hitro in enostavno pripravili okusen prigrizek. Svoj jedilnik lahko popestrite z različnimi vrstami semen, žit in zdrobov, kot so riž, leča, pira, kus kus, kamut, oves, amarant, kvinoja, chia in bučno seme.
Rožičev prah iz Werza ne vsebuje glutena in je ekološko pridelan. Uporabljamo ga lahko namesto kakava, za peko, pijače, sladoledne kreme ali energijske napitke. Je odličen vir naravne sladke energije.
Ajdov zdrob iz Werza predstavlja odlično popestritev vaše vsakdanje prehrane. Ajdov zdrob ne vsebuje glutena ter je bogat vir mineralov in beljakovin. Pripravite ga lahko z mlekom ali mleku podobno alternativo, kot je sojin, proseni in rižev napitek. Ajdov zdrob lahko uporabite za pripravo juh, testa, cmokov, pudingov ter drugih okusnih zdrobovih jedi.
Amarantova moka iz Werza ne vsebuje glutena ter je zato primerna za pripravo različnih brezglutenskih izdelkov. Jedem doda čudovit okus po lešnikih in oreških, poleg tega pa ima prijeten vonj. Pri peki kruha ostalim mokam običajno dodamo okoli 25% amarantove moke. Amarant je bogat vir beljakovin, vlaknin, kalcija in železa.
Polnozrnat rižev zdrob iz Werza prihaja iz ekološke pridelave ter je primeren za pripravo slastnih juh in prilog. Pripravite si torto, cmoke, narastek ali zgolj preprost a odličen zdrobov puding. Ker rižev zdrob ne vsebuje glutena je še posebej primeren za osebe, ki trpijo za celiakijo.
Ajdovi kosmiči iz ekološke pridelave so idealna izbira za uravnotežen in hranljiv zajtrk. Ker so bogati z beljakovinami so kot nalašč za vegetarijance in aktivne posameznike. Odlični so v kombinaciji z drugimi kosmiči, v jogurtu ali mleku ter za pripravo polpetov, sladic in juh.
Hranilno bogati kvasovi kosmiči so idealen dodatek k vsakodnevni prehrani, saj so obogateni z vitaminom B6, niacinom in pantotensko kislino. Zaradi svojega naravnega in intenzivnega okusa so odlični za začinjanje različnih jedi. Z njimi lahko obogatite solate, zelenjavne jedi, polpete in juhe ter tako dodatno poudarite njihov okus. Uživate jih lahko tudi samostojno ali jih zmešate z vodo, mlekom ali sokom.
Kvinoja Natura iz ekološke pridelave. Kvinoja je starodavna rastlina, ki izvira iz južnoameriških Andov. V kulinariki so jo uporabljali že starodavni Inki. Kvinojo pred pripravo speremo pod tekočo vodo, da odstranimo saponine, ki dajejo občutek grenkobe. Zatem jo kuhamo 5 minut in nato še 5 minut pustimo v pokriti posodi. Kuhana kvinoja ima značilno sladek okus. Uporabljamo jo lahko kot samostojno jed ali kot dodatek v juhah, nadevih, enolončnicah, solatah ter za pripravo müslija za zajtrk.
Bela kvinoja je blažjega okusa in je bogata z beljakovinami. Gre za starodavno živilo, ki so ga pridelovali že Inki. Uporabljamo jo lahko za pripravo sladkih jedi, kot dodatek k müslijem, solati in ostali zelenjavi. Če jo zmeljemo v prah jo lahko dodamo drugim vrstam moke in pripravimo kruh.
Rdeča leča spada med najmehkejše leče saj je že olupljena in se zato kuha najkrajši čas. Uporabimo jo lahko v juhah in pirejih. Vsebuje vse esencialne aminokisline, poleg tega pa je bogat vir vlaknin, beljakovin, vitaminov in mineralov, od katerih vsebuje predvsem veliko vitamina B, železa, magnezija in cinka.
Sončnična semena iz ekološke pridelave lahko uporabljamo za različne jedi: kot dodatek testu za kruh, posujemo jih po solatah ali jih uživamo sama kot prigrizek. Sončnična semena imajo visoko vsebnost vlaknin in beljakovin.