POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Pečena polenta s sirom, začimbami in paradižnikom

Pečena polenta s sirom, začimbami in paradižnikom

Polenta je v kuhinji izjemno vsestranska in za pripravo nezahtevna jed, ki bi se morala večkrat znajti na naših krožnikih. Pripravimo jo lahko toplo ali hladno, kot sladko ali slano jed, za zajtrk, kosilo ali večerjo. Kot glavno jed smo jo tokrat pripravili v kombinaciji s sirom, začimbami in češnjevim paradižnikom. Tako pripravljena polenta je zelo okusna in bo zagotovo všeč vsakomur, še posebej ljubiteljem italijanskih jedi.


Pečena polenta s sirom in paradižnikom

Sestavine:


Priprava:

V posodi iz zelenjavne jušne kocke pripravimo jušno osnovo. Znižamo temperaturo, v osnovo počasi vsujemo polento ter mešamo toliko časa, da se zgosti. Če je polenta preveč gosta, prilijemo še malo jušne osnove ali vode. V pripravljeno polento vmešamo žlico olivnega olja in 2/3 naribanega parmezana.

Polento stresemo v pekač, namaščen z oljčnim oljem. Enakomerno debelo jo razmažemo ter po vrhu lepo pogladimo. Obložimo jo s preostalim parmezanom, naribano mozzarello ter narezanim češnjevim paradižnikom. Začinimo jo z mešanico začimb, jo posolimo in popopramo. Pekač postavimo v pečico pod dobro segret žar za približno 10 minut. Ko se sir zlato zapeče je jed pripravljena.

Kategorija: Recepti