Sestavine:
-
1 zelenjavna jušna kocka Vitam, raztopljena v 500 ml vode
-
125 g instant polente Amisa
-
3 žlice oljčnega olja Gea
-
70 g naribanega parmezana
-
150 g naribane mozzarelle
-
200 g češnjevih paradižnikov
-
2 ščepca začimb (origano, bazilika, timijan)
-
1 ščepec mletega popra
-
1 ščepec soli
Priprava:
V posodi iz zelenjavne jušne kocke pripravimo jušno osnovo. Znižamo temperaturo, v osnovo počasi vsujemo polento ter mešamo toliko časa, da se zgosti. Če je polenta preveč gosta, prilijemo še malo jušne osnove ali vode. V pripravljeno polento vmešamo žlico olivnega olja in 2/3 naribanega parmezana.
Polento stresemo v pekač, namaščen z oljčnim oljem. Enakomerno debelo jo razmažemo ter po vrhu lepo pogladimo. Obložimo jo s preostalim parmezanom, naribano mozzarello ter narezanim češnjevim paradižnikom. Začinimo jo z mešanico začimb, jo posolimo in popopramo. Pekač postavimo v pečico pod dobro segret žar za približno 10 minut. Ko se sir zlato zapeče je jed pripravljena.