POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Ajdova kaša z malinami

Ajdova kaša z malinami

Ajda je res preprosto živilo, ki pa ima odlično hranilno vrednost. Vsebuje veliko esencialnih aminokislin ter mineralov, kot so železo, cink in selen. Ker ne vsebuje glutena jo lahko v vsakodnevno prehrano vključijo tudi bolniki s celiakijo. Dodatne točke ji pripisujemo zaradi njene izjemne vsestranskosti. Uporabna je tako za slane kot sladke jedi, lahko jo kuhamo ali pečemo, iz nje pa pripravimo ajdove žgance, cmoke, palačinke, kruh, različno pekovsko pecivo in druge jedi. Mi smo jo tokrat pripravili za hranilen zajtrk. Preprost recept z lahkoto prilagodimo prehrani brez glutena ali laktoze.


Sestavine: 


Priprava:

Ajdovo kašo splaknemo pod vodo, odcedimo in prestavimo v posodo. Prilijemo rižev napitek in ajdo kuhamo približno 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da se zrna zmehčajo in vpijejo večji del tekočine. Dodamo izbran sladek namaz (arašidovo maslo, čokoladni namaz ali med) in kašo še malo pokuhamo. Pripravljeno jed obložimo z malinami in postrežemo.

Kategorija: Recepti