POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Kremna bučna juha

Kremna bučna juha

V jesenskem času se še posebej priležejo tople bučne jedi. Buče so zakladnica vlaknin in betakarotenov, vsebujejo pa tudi zmerno količino vitamina C, ki krepi naš imunski sistem. Kremni bučni juhi lahko po želji dodamo tudi paradižnik ali žličko naribanega ingverja. Namesto sojine kreme lahko uporabimo riževo kremo ali sladko smetano za kuhanje. Recept tako z lahkoto prilagodimo svojim prehranskim navadam in okusu. Privoščite si jo za kosilo ali lahko večerjo.


Sestavine:

Priprava:

Bučo narežemo, ji odstranimo seme in jo olupimo. Korenje in krompir operemo, olupimo in narežemo. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V loncu segrejemo maslo in na njem dušimo čebulo toliko časa, da postekleni. Nato dodamo bučo, korenje in krompir ter vse skupaj dušimo eno minuto. Zelenjavi prilijemo jušno osnovo ter jed začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Kuhamo 20 minut. Kuhano zelenjavo dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom ter juhi prilijemo sojino kremo in kokosovo mleko. Postreženo juho pokapljamo z bučnim oljem.

Kremna bučna juha

Kategorija: Recepti