Sestavine:
-
800 g buče hokaido
-
1 čebula
-
2 večja korenja
-
1 krompir
-
3 žlice masla
-
1 l jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke Vitam
-
1 ščepec soli
-
1 ščepec mletega popra
-
1 ščepec muškatnega oreščka
Priprava:
Bučo narežemo, ji odstranimo seme in jo olupimo. Korenje in krompir operemo, olupimo in narežemo. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V loncu segrejemo maslo in na njem dušimo čebulo toliko časa, da postekleni. Nato dodamo bučo, korenje in krompir ter vse skupaj dušimo eno minuto. Zelenjavi prilijemo jušno osnovo ter jed začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Kuhamo 20 minut. Kuhano zelenjavo dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom ter juhi prilijemo sojino kremo in kokosovo mleko. Postreženo juho pokapljamo z bučnim oljem.