POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Jabolčni zavitek brez glutena

Jabolčni zavitek brez glutena

Jabolčni zavitek ali po domače štrudelj, ki navduši z vso svojo slastnostjo, kar pa je najbolj pomembno, da si ga lahko privoščite brez obresti, saj ne vsebuje glutena.



Sestavine:

Testo

180 g večnamenske moke brez glutena Orgran
120 g nadomestka za gluten Orgran
1 žlica kisa
2 dcl vode
ščep soli
50 g margarine ali masla

Nadev

6 naribanih jabolk
5 žlic sladkorja ali sirupa
2 žlički cimeta
1 žlička vanilije

Priprava:

Moko, nadomestek za gluten in sol premešamo, dodamo vodo in kis in omesimo testo. Testo pride precej kompaktno, zato ga mesimo z rokami. Testo zavijemo v prozorno živilsko folijo in ga na sobni temperaturi pustimo počivati slabo uro. Spočito testo razrežemo na manjše dele in jih pomokane razvaljamo zelo na tanko. Še boljše, če imamo strojček za testenine. Razvaljane plasti testa polagamo enega poleg drugega na papir za peko, ki smo ga prej še premazali s stopljeno margarino. Mesto, kjer se testo stika, premažemo z margarino. Testo premažemo z margarino ter nadevamo z nadevom iz naribanih jabolk, sladkorja, cimeta in vanilije. Testo s pomočjo papirja za peko zavijemo. Zavitek premažemo z margarino in ga pokrijemo z zadnjim slojem testa, ki pa naj bo res na tanko razvaljano. Spet premažemo z margarino. Zavitek pečemo 40-50 minut na 180 stopinj.

Dober tek!

Comments