POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Galeta s paradižnikom in čebulo brez glutena

Galeta s paradižnikom in čebulo brez glutena

Francoska galeta je odlična izbira za tiste, ki se držijo zdravega načina življenja in gledajo svojo prehrano. Usklajeno združuje paradižnik, čebulo in oljčno olje, ki se velja za vir lepote in dolgoživosti.



Sestavine:

Testo

270 g ORGRAN večnamenske navadne moke
1 žlička ORGRAN jajčnega nadomestka
1/4 skodelice oljčnega olja
3/4 skodelice ledene vode
1/4 žličke pecilnega praska
1/2 žličke vinskega kisa
1/2 žličke soli

Nadev

3 večji paradižniki, sesekljani
1 večja čebula, na tanko sesekljana
5 vejic timijana
1 žlička origana sol in poper

Priprava:

Za pripravo testa v večji posodi združimo vse suhe sestavine, v drugi posodi pa vse mokre sestavine. Nato mokre sestavine prilijemo k suhim in gnetemo dokler ne nastane testo, katerega zavijemo v plastično folijo in pustimo v hladilniku 20 minut. Testo z valjarjem razvaljamo med dvema listoma peki papirja ter ga s peki papirjem vred postavimo nazaj v hladilnik za 20 minut. Pečico segrejmo na 190 °C. Testo premažemo z oljčnim oljem s pomočjo kuhinjskega čopiča ter posipamo z origanom. Nato na testo položimo sesekljano čebulo, paradižnik, po okusu začinimo s soljo in poprom ter posipamo s timijanom. Med robom testa in nadevom pustimo 3 cm prostora. Testo nato zavihamo, da sega malo čez nadev. Pečemo 20 - 25 minut, da testo postane hrustljavo.

Dober tek!