Preproste sestavine, kot so 100-odstotni avstralski rjavi riž in paradižnik, omogočajo da je hrustljavi kruhek tako dobrega okusa. Brez glutena. 98 % brez maščob. 57 kalorij na porcijo. Brez dodanega sladkorja.
Predlog za serviranje: obložite ga s hummusom, rezinami avokada, semeni črne kumine in kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja. Prelomite ga in pomakajte v omako iz pečene rdeče pese.
Ekološke hrustljave kroglice brez glutena za dodatek različnim juham, solatam ali za grizljanje kar tako.
Bio koruzni kuskus je certificirano brez glutena in primeren za pripravo slovenskih tradicionalnih ter orientalskih jedi.
Peteršilj Sonnentor iz ekološke pridelave je za večino kuhinj nepogrešljivo zelišče. Navadni ali kodrasti peteršilj je sladko pikantnega okusa z rahlo aromo janeža. Odlično se poda juham, solatam in krompirju. Z njegovo pomočjo lahko pripravimo okusno orientalsko solato in zeleno salso, popestril pa bo tudi okus rib, jajc, leče in paradižnika.
Kumina Sonnentor iz ekološke pridelave je začimba grenko-sladkega okusa in ostrega pikantnega vonja po pomarančni lupini ter s priokusom po janežu. Odlično se obnese pri pripravi temnega kruha, pečenke, kislega zelja in številnih drugih domačih jedi. Kumina je nepogrešljiva v vsaki kuhinji.
Mleti muškatni orešček Sonnentor iz ekološke pridelave je odličen za juhe, omake, zelenjavo in sirov fondi. Še posebej je primeren za krompirjeve jedi, kot so krompirjev pire, krompirjeva juha in kroketi. Z njim lahko obogatimo tudi piškote, sladice, kompote in pudinge. Muškatni orešček je močna začimba, ki je zaradi rahlo grenke in hkrati sladke note postal nepogrešljiva začimba tako v orientalski kot tudi v evropski kuhinji.
Česnov granulat Sonnentor iz ekološke pridelave je zaradi svoje značilne arome in ostrega okusa v kuhinji vsestransko uporaben. Z njim lahko začinimo jagnjetino, svinjino, ribje in zelenjavne jedi. Pražen česen je slajšega in blažjega okusa, kot surov. Ker zelo hitro porjavi in posledično zagreni, ga moramo segrevati pri nižjih temperaturah.
Mleti cimet Sonnentor iz ekološke pridelave je v moderni kulinariki nepogrešljiv. Cejlonski cimet je za razliko od sorte kasija nekoliko blažjega okusa. Ima toplo, prijetno sladko, lesnato aromo ter blag priokus po klinčkih in agrumih, ki se lepo poda kompotom, kolačem in pudingom, pa tudi nekaterim pikantnim arabskim, etiopijskim, indijskim in mehiškim jedem. V jed ga dodamo tik pred koncem vrenja.
Lahek, mehak in tako zelo okusen: Bon Matín predstavlja pravo skušnjavo za zajtrk ali prigrizek. Kruh, obogaten z marmelado, medom ali maslom, se odlično prileže kavi ali čaju. Posladkajte si dan!