Agar je rastlinsko želirno sredstvo iz morskih alg. To bogato želirno sredstvo ima visoko vsebnost mineralov ter je primerno za želiranje aspikov, marmelad, sadnih želejev, tort in drugih jedi. Agar Biovegan je odličen nadomestek želirnih sredstev živalskega izvora, saj ne vsebuje glutena, laktoze, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov in je brez posebnega okusa.
Deviško kokosovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave je visokokvalitetno olje pridobljeno po postopku hladnega stiskanja. V kulinariki se uporablja za kuhanje, pečenje, v sladicah, ali kot alternativa maslu. Primerno je tudi za nego kože.
Peresniki so po vsem svetu priljubljeni zaradi svoje vsestranskosti. Izumljeni so bili v Liguriji v severozahodni Italiji, ime pa so dobili zaradi svoje oblike, ki spominja na pero ali »penne« v italijanščini. Cevasta, poševno prirezana obliko se zgleduje po peresu staromodnega pisala – peresnika. Peresnike lahko uporabite v številnih različnih receptih in so še posebej dobra izbira za pečene testenine. Dobro se obnesejo v pečici in je zalogaj popolne velikosti. Izdelek je brez glutena, brez pšenice, brez jajc, brez oreškov*, brez mleka in soje. Brez barvil, arom in konzervansov.
* Proizvedeno v tovarni brez arašidov in oreškov, kjer se končni izdelek testira na odsotnost arašidov, indijskih oreškov, orehov in pistacije.
Svedri so nastali v osrednjem delu južne Italije, ime pa so dobili po »fuso«, vretenu za navijanje preje. Svedri so spiralno naviti okoli svoje osi v elegantno obliko, ki ujame vsako vrsto omake. Izdelek je brez glutena, brez pšenice, brez jajc, brez oreškov*, brez mleka in soje. Brez barvil, arom in konzervansov.
* Proizvedeno v tovarni brez arašidov in oreškov, kjer se končni izdelek testira na odsotnost arašidov, indijskih oreškov, orehov in pistacije.
Gurmanski čokoladni puding Byodo ponuja intenzivno čokoladno zadovoljstvo. Poleg mleka ga lahko enostavno pripravimo tudi s riževim ali sojinim napitkom. Zmešamo ga lahko v čokoladno omako, odlično pa se obnese tudi pri peki. Postrežen kot sladica s pomarančno ali mangovo omako ima božanski okus.
V prevodu iz italijanščine "Penne" pomeni pero. Poševni rez in ravna rebra sta velika prednost, predvsem pri zajemanju omak. Testenine iz ekološke pridelave ne vsebujejo jajc. Pripravljene so iz visokokakovostnega italijanskega zdroba pšenice durum. Zaradi visoke vsebnosti glutena in počasnega sušenja se ne razkuhajo, ampak ohranijo čvrstost in teksturo.
Svetle testenine Byodo v obliki tesno zavitih svedrov so priljubljene predvsem med ljubitelji omak, saj se ta lepo vpije. Testenine iz ekološke pridelave ne vsebujejo jajc. Pripravljene so iz visokokakovostnega italijanskega zdroba pšenice durum. Zaradi visoke vsebnosti glutena in počasnega sušenja se ne razkuhajo, ampak ohranijo čvrstost in teksturo.
Špageti so tako rekoč sinonim za italijanske testenine. Beseda "spago" iz italijanščine pomeni "vrvica", "čipka" ali "majhna vrv".
Tanki jušni rezanci Byodo so priljubljen dodatek k juham. Svetle testenine iz ekološke pridelave ne vsebujejo jajc. Pripravljene so iz visokokakovostnega italijanskega zdroba pšenice durum. Zaradi visoke vsebnosti glutena in počasnega sušenja se ne razkuhajo, ampak ohranijo čvrstost in teksturo.
Z dodatkom odlične vanilje, gurmanski puding Byodo ponuja najboljši organski užitek. Pripravljenega po receptu lahko ponudimo s sadnimi omakami ali čokoladnimi kreacijami in tako ustvarimo okusno sladico. Uporabimo ga lahko tudi za vaniljevo omako ali kremo za torto. Poleg mleka lahko puding pripravimo še z riževim ali sojinim napitkom.