Za piro velja, da je popolno živilo, saj vsebuje vse življenjsko pomembne snovi, in sicer v idealnem razmerju, ki ne obremenjuje prebavil. Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin.
Ajda je odličen vir prehranskih vlaknin in flavonoidov (antioksidantov), ki ugodno vplivajo na delovanje imunskega sistema in varujejo pred srčno-žilnimi boleznimi. Ker nam daje dolgotrajni občutek sitosti, je odlična izbira za zdrav začetek dneva.
Ajdo meljemo na kamnih v kakovostno ajdovo moko. Ajda ima zelo prijeten okus in jo v kulinariki uporabljamo za pripravo različnih specialitet, kot so ajdovi žganci, kruh,…
Bio polnozrnato koruzno moko uporabljamo za žgance in druge brezglutenske jedi.
Svežina limone je ujeta med dva okusna piškota Feel Good iz Mlinotesta. Prigrizek predstavlja popolno brezglutensko razvado za vse ljubitelje piškotov, ki sladkost radi popestrijo s sadno kislimi okusi.
Instant bela polenta Molino di Ferro je pripravljena iz predkuhanega zdroba bele koruze. Zahvaljujoč posebnemu procesu proizvodnje je pripravljena v manj kot minuti. Izbrana koruza in odsotnost konzervansov vam omogoča, da mizo obložite z jedjo nepogrešljivega okusa. Polenta je odlična kot predjed in v kombinaciji z mesnimi jedmi in siri.