Balzamični kis granatnega jabolka Kotányi iz ekološke pridelave se odlično ujema z orehovim in oljčnim oljem ter se lepo poda različnim vrstam solate. Lepo dopolni tudi okus sadja, palačink, sladoleda in jedi iz sladke skute. Če ga zmešamo s sladko smetano lahko ustvarimo presenetljivo dobro sadno pomako. Lahko ga razredčimo z mineralno vodo in si pripravimo osvežilno pijačo.
Agar je želirno sredstvo v prahu in predstavlja odlično rastlinsko alternativo želatini živalskega izvora. Pridobiva se iz alg ter je brez okusa in arome. Njegova prednost je v tem, da se enostavno vmeša v zmes in pušča manj grudic. Uporabljamo ga pri pripravi peciv, pudingov, sladoledov, strjenk, marmelad in želejev. Vsebina vrečke zadostuje za 500 ml tekočine in nadomešča 6 listov želatine.
Vinski kamen je rahljalno sredstvo, ki se izloča v sodih pri zorenju vina. Uporablja se kot nadomestilo običajnemu pecilnemu prašku poleg tega pa ne vsebuje fosfata in glutena. Z dodatkom vinskega kamna lahko kateri koli vrsti testa dodamo prostornino in značilno rahlo strukturo. 8 g vinskega kamna zadostuje za 250 g moke.