V tej kategoriji lahko izbirate med bogato ponudbo sladkih izdelkov za vse okuse. Oglejte si deserte, pudinge, žitne rezine in kolačke, čokolade ter piškote in kekse iz različnih žit. Izbirate lahko med ekološko pridelanimi sladkorji in sladili za vsestransko rabo. Preizkusite tudi sladoledne mešanice s katerimi boste v trenutku pripravili kremast veganski sladoled. Našli boste izdelke z manj sladkorja in z naravnimi sladili, ki so primerni tudi za diabetike. Veliko izdelkov ne vsebuje glutena, laktoze ali oreščkov in so iz nadzorovane ekološke pridelave.
Gurmanski čokoladni puding Byodo ponuja intenzivno čokoladno zadovoljstvo. Poleg mleka ga lahko enostavno pripravimo tudi s riževim ali sojinim napitkom. Zmešamo ga lahko v čokoladno omako, odlično pa se obnese tudi pri peki. Postrežen kot sladica s pomarančno ali mangovo omako ima božanski okus.
Z dodatkom odlične vanilje, gurmanski puding Byodo ponuja najboljši organski užitek. Pripravljenega po receptu lahko ponudimo s sadnimi omakami ali čokoladnimi kreacijami in tako ustvarimo okusno sladico. Uporabimo ga lahko tudi za vaniljevo omako ali kremo za torto. Poleg mleka lahko puding pripravimo še z riževim ali sojinim napitkom.
Dennree surovi trsni sladkor iz izbranega, ekološko pridelanega, sladkornega trsa. Sladkorni trs je najprej sveže iztisnjen, njegov sok pa nato očiščen in zgoščen. Z dodajanjem majhnih, nerafiniranih sladkornih kristalov v sladkorni sirup se prične proces kristalizacije. Zatem so kristali sladkorja ločeni od matičnega sirupa in posušeni. Surovi trsni sladkor je primeren za sladkanje slaščic in pijač.
Dennree soljeni koruzni vaflji so narejeni iz organske zlatorumene koruze in obogateni s soljo. Zahvaljujoč nežnemu proizvodnemu procesu so koruzni vaflji čudovito hrustljavi z značilnim popečenim okusom. Hrustljave rezine so idealne za grizljanje med obroki, pikantno obloženi pa predstavljajo okusen prigrizek.
Agavin sirup je naravno sladilo, pridobljeno iz listov divjih mehiških agav. Uporabimo ga lahko za slajenje hladnih in toplih pijač in živil ter za slajenje desertov, tort in sladoleda. Idealen je tudi za peko, saj zadržuje vlago. Ker je slajši od sladkorja, ga lahko uporabimo v manjših količinah ter tako zmanjšamo količino sladkorja v vsakodnevni prehrani.
Tekoče sladilo Huxol Original je nizkokalorično sladilo na osnovi natrijevega ciklamata, natrijevega saharina in taumatina. Sladilo je prijetnega okusa in je vsestransko uporabno. Z njim lahko sladkate tako tople kot hladne napitke, sladice, sladke prelive in druge jedi. Primerno je tudi za kuhanje in pečenje. Osem kapljic sladila nadomesti eno čajno žličko običajnega sladkorja.
Namizno sladilo v prahu Stevia Sugarel je pripravljeno na osnovi steviol glikozidov iz izvlečka listov Stevia Rebaudiana. Sladilo odlično nadomešča sladkor in umetna sladila, saj ima visoke sladilne lastnosti. Steviol glikozidi se v telesu ne presnavljajo, zato je sladilo praktično brez kalorične vrednosti. Vsebuje namreč kar 7x manj kalorij kot sladkor. Primerno je za vse, ki morajo paziti na količino sladkorja v svoji prehrani. Sladilo lahko uporabite za naravno sladkanje toplih in hladnih napitkov. Ena tabletka nadomesti 4 g sladkorja.
Riževi vaflji Lima so zahvaljujoč polnozrnatim zrnom riža zelo hranljivi. Imajo nizko vsebnost nasičenih maščob in sladkorjev, poleg tega pa ne vsebujejo glutena in so iz ekološke pridelave. Uživate jih lahko samostojno ali pa nanje namažete poljuben namaz, kot na kos kruha. Pokusite jih tako s sladkimi kot slanimi namazi.
Riževi vaflji Lima so zahvaljujoč polnozrnatim zrnom riža zelo hranljivi. Imajo nizko vsebnost nasičenih maščob in sladkorjev, poleg tega pa ne vsebujejo glutena in so iz ekološke pridelave. Vaflji ne vsebujejo dodatne soli. Uživate jih lahko samostojno ali pa nanje namažete poljuben namaz, kot na kos kruha. Pokusite jih tako s sladkimi kot slanimi namazi.
Eritritol je naravno sladilo v obliki drobnih kristalov, ki je pridobljeno z naravnim postopkom fermentacije glukoze iz koruznega škroba. V naravi se nahaja v nekaterem sadju in fermentiranih izdelkih. Je brez energijske vrednosti, njegov glikemični indeks (GI) pa je nič. Eritritol je odlično nadomestilo belega sladkorja, sirupov in umetnih sladil. Je naravno sladek, brez priokusa ter po videzu in strukturi podoben navadnemu sladkorju. Ne vsebuje glutena, konzervansov, barvil in umetnih arom. Primeren je tudi za vegane in vegetarijance.