Bourbonska vanilja Rapunzel v stroku iz ekološke pridelave. Da vanilja razvije svoj edinstven okus in aromo je potrebno veliko izkušenj, pozornosti in časa. Pravimo ji tudi »kraljica začimb«, saj s svojim sladkim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah. Strok bourbonske vanilje lahko uporabite pri peki, kuhanju in začinjanju različnih jedi.
Rdeča pesa iz Naturete je pridelana okolju prijazno, brez pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Najbolj priljubljena je v obliki solate, lepo pa se obnese tudi kot priloga ali lahek in zdrav samostojni prigrizek. Odlična je v kombinaciji z bučnim ali oljčnim oljem.
Agar je želirno sredstvo v prahu in predstavlja odlično rastlinsko alternativo želatini živalskega izvora. Pridobiva se iz alg ter je brez okusa in arome. Njegova prednost je v tem, da se enostavno vmeša v zmes in pušča manj grudic. Uporabljamo ga pri pripravi peciv, pudingov, sladoledov, strjenk, marmelad in želejev. 10 g želirnega sredstva nadomešča 6 listov želatine.