V tej kategoriji boste našli široko ponudbo mlevskih izdelkov, priznanih domačih in tujih blagovnih znamk. Večina izdelkov je brez glutena, veliko pa jih prihaja tudi iz nadzorovane ekološke pridelave. Izbirate lahko med koruzno, riževo, ajdovo, pirino, kokosovo, čičerikino in rožičevo moko ter mokami, ki so posebej zasnovane za peko kruha in slaščic.
Odkrijte mešanice za pripravo sladkih in slanih jedi, s pomočjo katerih si boste ob pomanjkanju časa hitro in enostavno pripravili okusen prigrizek. Svoj jedilnik lahko popestrite z različnimi vrstami semen, žit in zdrobov, kot so riž, leča, pira, kus kus, kamut, oves, amarant, kvinoja, chia in bučno seme.
Polnozrnati pirin zdrob iz bio mlina Antersdorf ima okus po oreščkih in vsebuje dragocene sestavine iz vseh plasti žita.
Sojina moka ne vsebuje glutena, z njeno pomočjo pa lahko pripravimo odličen jajčni nadomestek. Sojino moko preprosto zmešamo z vodo in tako pripravljeno mešanico v receptu uporabimo namesto jajc. Ena jedilna žlica sojine moke, zmešana z dvema žlicama vode, nadomesti eno jajce. Na tak način lahko pripravite različne brezjajčne in veganske jedi.
Mešanica za hitro pripravo brezglutenskega kruha s semeni. Uporabljamo jo lahko tako pri klasični peki kruha, kot tudi pri pripravi z aparatom za peko krha.
Kostanjeva moka ne vsebuje glutena in je zato primerna tudi za posameznike s celiakijo. Dodamo jo lahko mešanici ostalih mok ter jo tako uporabimo za peko kruha, peciva in piškotov. Z njeno pomočjo lahko pripravimo tudi odlične kostanjeve palačinke, njoke ali kostanjevo torto. Njen sladek okus bo popestril vaše sladke jedi, še posebej pa se ujame s čokolado, medom in lešniki.
Čičerika ima kot vse stročnice visoko vsebnost beljakovin in nizek glikemični indeks zato je primerna za uporabo v dietetiki. Uporabljamo jo kot dodatek k solatam, kot prilogo ali pripravljeno z različno zelenjavo.
Sončnična semena iz ekološke pridelave lahko uporabljamo za različne jedi: kot dodatek testu za kruh, posujemo jih po solatah ali jih uživamo sama kot prigrizek. Sončnična semena imajo visoko vsebnost vlaknin in beljakovin.
Ta aromatičen riž z oreščki ostane rahel in zrnat, ko je kuhan. Uživajte v dolgozrnatem polnozrnatem rižu Dennree kot prilogi k mesnim, ribjim in zelenjavnim jedem.
Pira je prastara zvrst pšenice, ki ima s svojo bogato vsebnostjo beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov veliko pozitivnih učinkov na telo. V kuhinji je zelo vsestranska. Kuhano piro lahko uporabimo za pripravo glavnih jedi, prilog in solat. Pirina zrna zmeljemo v kašo iz katere naredimo žitne polpete, različna peciva, kruh in sladice.
Ajda je odličen vir prehranskih vlaknin in flavonoidov (antioksidantov), ki ugodno vplivajo na delovanje imunskega sistema in varujejo pred srčno-žilnimi boleznimi. Ker nam daje dolgotrajni občutek sitosti, je odlična izbira za zdrav začetek dneva.
Bio polnozrnato koruzno moko uporabljamo za žgance in druge brezglutenske jedi.