V tej kategoriji boste našli široko ponudbo mlevskih izdelkov, priznanih domačih in tujih blagovnih znamk. Večina izdelkov je brez glutena, veliko pa jih prihaja tudi iz nadzorovane ekološke pridelave. Izbirate lahko med koruzno, riževo, ajdovo, pirino, kokosovo, čičerikino in rožičevo moko ter mokami, ki so posebej zasnovane za peko kruha in slaščic.
Odkrijte mešanice za pripravo sladkih in slanih jedi, s pomočjo katerih si boste ob pomanjkanju časa hitro in enostavno pripravili okusen prigrizek. Svoj jedilnik lahko popestrite z različnimi vrstami semen, žit in zdrobov, kot so riž, leča, pira, kus kus, kamut, oves, amarant, kvinoja, chia in bučno seme.
Ta aromatičen riž z oreščki ostane rahel in zrnat, ko je kuhan. Uživajte v dolgozrnatem polnozrnatem rižu Dennree kot prilogi k mesnim, ribjim in zelenjavnim jedem.
Bio polnozrnato koruzno moko uporabljamo za žgance in druge brezglutenske jedi.
Ajda je odličen vir prehranskih vlaknin in flavonoidov (antioksidantov), ki ugodno vplivajo na delovanje imunskega sistema in varujejo pred srčno-žilnimi boleznimi. Ker nam daje dolgotrajni občutek sitosti, je odlična izbira za zdrav začetek dneva.
Ajdov zdrob predstavlja odlično popestritev vaše vsakdanje prehrane. Ajdov zdrob ne vsebuje glutena ter je bogat vir mineralov in beljakovin. Pripravite ga lahko z mlekom ali mleku podobno alternativo, kot je sojin, proseni in rižev napitek. Ajdov zdrob lahko uporabite za pripravo juh, testa, cmokov, pudingov ter drugih okusnih zdrobovih jedi.
Proseni zdrob iz Werza je ekološko pridelan in je odličen vir magnezija, kalija in železa. Pripravite si raznovrstne prosene jedi – kolače, juhe, žličnike, narastke, pudinge in še več. Z dodatkom mleka, sojinega, riževega ali prosenega napitka si lahko pripravite okusen in hranljiv zajtrk.
Polenta je drobni koruzni zdrob, idealen v dietni prehrani in prehrani otrok. Obenem na mizo prinaša pridih tradicije in domačnosti, saj omogoča hitro in enostavno pripravo zdravih in okusnih samostojnih jedi, prilog in sladic. Postrežemo jo lahko s številnimi mesnimi ali zelenjavnimi jedmi. Hladno polento lahko narežemo na rezine, jo popečemo na žaru in ponudimo s solato, ribjimi namazi, jogurtom ali kislim mlekom. S pomočjo instant polente bo obrok pripravljen v le dveh minutah.