V tej kategoriji boste našli široko ponudbo mlevskih izdelkov, priznanih domačih in tujih blagovnih znamk. Večina izdelkov je brez glutena, veliko pa jih prihaja tudi iz nadzorovane ekološke pridelave. Izbirate lahko med koruzno, riževo, ajdovo, pirino, kokosovo, čičerikino in rožičevo moko ter mokami, ki so posebej zasnovane za peko kruha in slaščic.
Odkrijte mešanice za pripravo sladkih in slanih jedi, s pomočjo katerih si boste ob pomanjkanju časa hitro in enostavno pripravili okusen prigrizek. Svoj jedilnik lahko popestrite z različnimi vrstami semen, žit in zdrobov, kot so riž, leča, pira, kus kus, kamut, oves, amarant, kvinoja, chia in bučno seme.
Polnozrnat rižev zdrob iz Werza prihaja iz ekološke pridelave ter je primeren za pripravo slastnih juh in prilog. Pripravite si torto, cmoke, narastek ali zgolj preprost a odličen zdrobov puding. Ker rižev zdrob ne vsebuje glutena je še posebej primeren za osebe, ki trpijo za celiakijo.
S polnozrnato ajdovo moko iz Werza lahko pripravimo številne jedi. Ker ne vsebuje glutena je še posebej primerna za osebe, ki trpijo za celiakijo. Vsebuje tudi veliko vitaminov, mineralov in zaščitnih snovi. Z uporabo ajdove moke lahko pripravite ajdov kruh, ajdove žgance, ajdove štruklje, ajdove palačinke in še mnogo okusnih in hranilnih jedi.
Polnozrnata moka iz Werza je pripravljena iz kar štirih žit – riža, koruze, prosa in ajde, poleg tega pa je ekološko pridelana. Žita so sveže zmleta tik pred pakiranjem. Primerna je za pripravo raznovrstnih pekovskih izdelkov brez glutena. Pripravite okusne tortice, kruh, štručke ali osnovo za pico. Ekološko pridelano polnozrnato moko lahko uporabimo tudi z aparatom za pripravo kruha.
Rožičev prah iz Werza ne vsebuje glutena in je ekološko pridelan. Uporabljamo ga lahko namesto kakava, za peko, pijače, sladoledne kreme ali energijske napitke. Je odličen vir naravne sladke energije.
Ajdov zdrob iz Werza predstavlja odlično popestritev vaše vsakdanje prehrane. Ajdov zdrob ne vsebuje glutena ter je bogat vir mineralov in beljakovin. Pripravite ga lahko z mlekom ali mleku podobno alternativo, kot je sojin, proseni in rižev napitek. Ajdov zdrob lahko uporabite za pripravo juh, testa, cmokov, pudingov ter drugih okusnih zdrobovih jedi.
Proseni zdrob iz Werza je ekološko pridelan in je odličen vir magnezija, kalija in železa. Pripravite si raznovrstne prosene jedi – kolače, juhe, žličnike, narastke, pudinge in še več. Z dodatkom mleka, sojinega, riževega ali prosenega napitka si lahko pripravite okusen in hranljiv zajtrk.
Amarantova moka iz Werza ne vsebuje glutena ter je zato primerna za pripravo različnih brezglutenskih izdelkov. Jedem doda čudovit okus po lešnikih in oreških, poleg tega pa ima prijeten vonj. Pri peki kruha ostalim mokam običajno dodamo okoli 25% amarantove moke. Amarant je bogat vir beljakovin, vlaknin, kalcija in železa.