4-žitna polnozrnata moka 72% (riž*, koruza*, proso*, ajda*), koruzni škrob*, sredstvo za zgoščevanje: rožičeva moka*.
* Iz nadzorovane ekološke pridelave.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.482 kJ (354 kcal) |
maščobe | 2,4 g |
od tega nasičene maščobe | 0,3 g |
ogljikovi hidrati | 73,2 g |
od tega sladkorji | 0,4 g |
beljakovine | 5,9 g |
sol | 0,01 g |
Recept za pripravo polnozrnatega kruha:
450 g mlačne vode (ca. 25 °C) damo v posodico, dodamo 20 g kvasa, 5 g soli, 1 žlico kisa, 1 žličko medu, 500 g Werz 4-žitne polnozrnate moke. Pomešamo s kuhalnico in ca. 3 minute gnetemo. Pekač namažemo z oljem, položimo vanj testo, ga poravnamo in namažemo z oljem. Pustimo ga stati 30 minut, da testo naraste za 1/4. Ko naraste, ga z ostrim nožem narežemo na 1 cm debele rezine. Pečemo ga na 220 °C 10 minut, po 10 minutah damo pečico na 190 °C. Skupni čas pečenja: 50 minut.