POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.
Polnozrnata moka iz štirih žit

Polnozrnata moka iz štirih žit

brez DDV: 7,6713 € z DDV: 8,4001 €

(Na zalogi)

  • Izdelek je biološki/ekološki in brez glutena.

Polnozrnata moka iz štirih žit

Neto količina: 1 kg

Blagovna znamka: Werz

Hiter pregled

Polnozrnata moka iz Werza je pripravljena iz kar štirih žit – riža, koruze, prosa in ajde, poleg tega pa je ekološko pridelana. Žita so sveže zmleta tik pred pakiranjem. Primerna je za pripravo raznovrstnih pekovskih izdelkov brez glutena. Pripravite okusne tortice, kruh, štručke ali osnovo za pico. Ekološko pridelano polnozrnato moko lahko uporabimo tudi z aparatom za pripravo kruha.

brez DDV: 7,6713 € z DDV: 8,4001 €

Dobavljivost: Dobavljivo takoj

Deli na Facebooku

4-žitna polnozrnata moka 72% (riž*, koruza*, proso*, ajda*), koruzni škrob*, sredstvo za zgoščevanje: rožičeva moka*. 

* Iz nadzorovane ekološke pridelave.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
energijska vrednost  1.482 kJ (354 kcal)
maščobe 2,4 g
         od tega nasičene maščobe 0,3 g
ogljikovi hidrati 73,2 g
         od tega sladkorji 0,4 g
beljakovine 5,9 g
sol 0,01 g

Recept za pripravo polnozrnatega kruha:

450 g mlačne vode (ca. 25 °C) damo v posodico, dodamo 20 g kvasa, 5 g soli, 1 žlico kisa, 1 žličko medu, 500 g Werz 4-žitne polnozrnate moke. Pomešamo s kuhalnico in ca. 3 minute gnetemo. Pekač namažemo z oljem, položimo vanj testo, ga poravnamo in namažemo z oljem. Pustimo ga stati 30 minut, da testo naraste za 1/4. Ko naraste, ga z ostrim nožem narežemo na 1 cm debele rezine. Pečemo ga na 220 °C 10 minut, po 10 minutah damo pečico na 190 °C. Skupni čas pečenja: 50 minut.

Bio