V tej kategoriji boste našli različne dodatke za kuho in peko, s pomočjo katerih bodo vaše jedi še bolj okusne. Izbirate lahko med rastlinskimi želirnimi sredstvi, presnimi kakavi in pecilnimi praški. Sladke in slane jedi lahko popestrite s posebnimi kisi in začimbami iz ekološke pridelave. Preverite tudi ponudbo rastlinskih krem za kuhanje in stepanje. Večina izdelkov je brez glutena ali laktoze in prihajajo iz ekološke pridelave.
Koruzno gostilo preverjeno ne vsebuje glutena in prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave. Uporabimo ga lahko za zgostitev različnih jedi, kot so juhe, omake, sladice ali pudingi. Koruzno gostilo dodamo v hladno tekočino, primešamo jedi in pokuhamo.
Kokosova krema je gostejša različica kokosovega mleka. Pridobljena je s stiskanjem svežega organskega kokosovega mesa. Ta tropska sestavina je popolna brezmlečna alternativa smetani in se lahko uporablja v sladkih in slanih orientalskih, indijskih, karibskih in drugih eksotičnih jedeh.
Presna "criollo" kakavova zrna iz Peruja so tamkaj domača, posebej dragocena sorta. za Inke je bil kakavovec svet, kakavova zrna pa so zaradi visoke hranilne vrednosti in številnih zdravilnih učinkovin veljala za hrano bogov. Cacao XP je pripravljen brez pregrevanja, obsevanja, in brez kakršnihkoli dodatkov. Je skrbno nadzorovan vse od polja do končnega izdelka. Zaradi posebnega postopka obdelave je bogat s hranili in polnega okusa. Cacao XP kakav v prahu je pripravljen iz zrn sorte "criollo", ki so naravno bogata z beljakovinami in balastnimi snovmi. Uporabimo ga lahko v svojih najljubših jedeh ali ga pripravimo kot napitek.
Kumina Sonnentor iz ekološke pridelave je začimba grenko-sladkega okusa in ostrega pikantnega vonja po pomarančni lupini ter s priokusom po janežu. Odlično se obnese pri pripravi temnega kruha, pečenke, kislega zelja in številnih drugih domačih jedi. Kumina je nepogrešljiva v vsaki kuhinji.
Mleti muškatni orešček Sonnentor iz ekološke pridelave je odličen za juhe, omake, zelenjavo in sirov fondi. Še posebej je primeren za krompirjeve jedi, kot so krompirjev pire, krompirjeva juha in kroketi. Z njim lahko obogatimo tudi piškote, sladice, kompote in pudinge. Muškatni orešček je močna začimba, ki je zaradi rahlo grenke in hkrati sladke note postal nepogrešljiva začimba tako v orientalski kot tudi v evropski kuhinji.
Kari Sonnentor iz ekološke pridelave je pripravljen iz mešanice izbranih začimb, njegova živo rumena barva pa je rezultat visokega deleža kurkume. Kari je nepekoč in se lepo poda perutnini in zelenjavi, uporabimo pa ga lahko tudi za začinjanje rib, riža in omak. Rahlo sadna in osvežilno pikantna aroma bo v vašo kuhinjo pripeljala orientalske okuse Indije.
Sojina krema za kuhanje je odličen rastlinski nadomestek običajnim smetanam. Sladke in slane jedi bodo s pomočjo sojine kreme še posebej okusne in hranilne. Ker je krema rastlinskega izvora je primerna za ljudi z laktozno intoleranco, celiakijo, vegane ter vegetarijance.