V tej kategoriji boste našli različne dodatke za kuho in peko, s pomočjo katerih bodo vaše jedi še bolj okusne. Izbirate lahko med rastlinskimi želirnimi sredstvi, presnimi kakavi in pecilnimi praški. Sladke in slane jedi lahko popestrite s posebnimi kisi in začimbami iz ekološke pridelave. Preverite tudi ponudbo rastlinskih krem za kuhanje in stepanje. Večina izdelkov je brez glutena ali laktoze in prihajajo iz ekološke pridelave.
Krompirjeva moka ne vsebuje glutena in prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave. Uporabimo jo lahko namesto gostila ter z njo zgostimo omake in ostale jedi. Pri peki kruha, tort ali pit lahko nekaj moke (največ polovico) nadomestimo s krompirjevo moko, zaradi česar bo testo še posebej rahlo. Za zgoščevanje jedi krompirjevo moko razmešamo v hladni vodi, dodamo jedi in pokuhamo.
Koruzno gostilo preverjeno ne vsebuje glutena in prihaja iz nadzorovane ekološke pridelave. Uporabimo ga lahko za zgostitev različnih jedi, kot so juhe, omake, sladice ali pudingi. Koruzno gostilo dodamo v hladno tekočino, primešamo jedi in pokuhamo.