Sveža jajca* 38%, sladkor, koruzni škrob, riževa moka, zgoščevalec: guar gumi; aroma. *Hlevska reja. Brez laktoze.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g | na 16,6 g = 1 biskvit |
energijska vrednost | 1.604 kJ (380 kcal) | 266 kJ (63 kcal) |
maščobe | 7,0 g | 1,2 g |
od tega nasičene maščobe | 2,2 g | 0,4 g |
ogljikovi hidrati | 70 g | 12 g |
od tega sladkorji | 32 g | 5,3 g |
prehranske vlaknine | 1,1 g | 0,2 g |
beljakovine | 8,6 g | 1,4 g |
sol | 0,20 g |
0,03 g |
Recept za tiramisu (6 porcij)
Sestavine: 1 zavitek Schär biskvita Savoiardi, 200 g sira mascarpone, 3 jajčni rumenjaki, 3 jajčni beljaki, 4 jedilne žlice sladkorja, 2 jedilni žlici ruma, 250 ml kave, 1 jedilna žlica kakava v prahu.
Priprava: Jajčne rumenjake stepemo s sladkorjem ter jim dodamo mascarpone in rum. Jajčne beljake stepemo v trd sneg in jih previdno vmešamo v mešanico. Biskvit pomočimo v kavo toliko, da se sredica malo zmehča. Eno plast biskvita zložimo v stekleno ali keramično posodo ter ga prekrijemo s polovico pripravljene kreme. Po vrhu ponovno položimo eno plast biskvita in nato še zadnjo plast kreme. Posujemo s kakavom v prahu in postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur.