Koruzni škrob, fruktoza, 7% sušena jabolka (žveplov dioksid), koruzna moka, sredstva za vzhajanje: monokalcijev fosfat, natrijev bikarbonat, kalcijev karbonat, cimet 0,9%, krompirjev škrob, moka rumenega graha, tapiokin škrob, rastlinski gumi (stabilizator): guar gumi, metilceluloza, regulator kislosti: citronska kislina.
Izdelek je brez glutena, brez pšenice, brez mleka, brez jajc, brez kvasa in brez soje. Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov in je primeren za vegane.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.402 kJ (335 kcal) |
maščobe | 0,2 g |
od tega nasičene maščobe | 0 g |
ogljikovi hidrati | 81,5 g |
od tega sladkorji | 10 g |
prehranske vlaknine | 2,9 g |
beljakovine | 1,1 g |
sol | 1,4 g |
Vsebino vrečke presejemo v posodo in dodamo 400 ml vode ali mleka in 2 rahlo umešani jajci. Sestavine zmešamo v gladko zmes. Za tanjše palačinke uporabimo več tekočine. Ponev ogrejemo in malce naoljimo. Zmes vlijemo v ponev do želenega obsega in pečemo na nizki do zmerni temperaturi. Ko je rob palačinke videti pečen in mehurčki počijo, palačinko obrnemo in jo pečemo še z druge strani do zlato rjave barve. Vodo lahko nadomestimo z mlekom ali nemlečnim nadomestkom. Palačinke so najboljše sveže.