V tej kategoriji boste našli široko ponudbo testenin za vsak okus in vsako priložnost. Izbirajte med okusi, kot so koruzne, riževe in pirine testenine, ali med različnimi oblikami - polžki, svedri, peresniki, špageti in makarončki zabavnih oblik, ki bodo razveselili najmlajše. Na voljo so vam tudi tortilje, njoki, jušne zakuhe, testenine za pripravo lazanje in testenine z dodatkom zelenjave. Skoraj vsi izdelki so brez glutena, veliko pa jih je tudi iz nadzorovane ekološke pridelave.
Svedri so nastali v osrednjem delu južne Italije, ime pa so dobili po »fuso«, vretenu za navijanje preje. Svedri so spiralno naviti okoli svoje osi v elegantno obliko, ki ujame vsako vrsto omake. Izdelek je brez glutena, brez pšenice, brez mleka, brez jajc, brez kvasa in brez soje. Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov in je primeren za vegane.
Rigatoni so testenine v obliki cevi, podobne peresnikom, vendar večje s kvadratnimi konci. Beseda izhaja iz italijanskega 'Rigato', kar pomeni 'grebenasto' in je povezana s kuhinjo južne in srednje Italije. Rigatoni so posebno priljubljena oblika testenin na jugu Italije, zlasti na Siciliji. Rigatoni se lahko uporablja v številnih različnih receptih in je še posebej dobra izbira za testenine in omake na osnovi sira ali krhke omake.
Koruzne testenine Sam Mills v obliki polžkov so pripravljene izključno iz koruze, v pogojih brez prisotnosti glutena. Postrezite jih z vašo najljubšo omako in uživajte v njihovem polnem okusu.
Koruzne testenine Sam Mills v obliki svedrov so pripravljene izključno iz koruze, v pogojih brez prisotnosti glutena. Postrezite jih z vašo najljubšo omako in uživajte v njihovem polnem okusu.
Koruzne testenine Sam Mills v obliki peresnikov so pripravljene izključno iz koruze, v pogojih brez prisotnosti glutena. Postrezite jih z vašo najljubšo omako in uživajte v njihovem polnem okusu.
Jušni obročki Anellini so brez glutena in nadvse zabavne oblike, ki bodo vzbudile zanimanje vsakega otroka. Dodajte jih enolončnicam in drugim zelenjavnim juham ter s tem poskrbite za bogat okus v katerem bodo uživali prav vsi - mali in veliki otroci.
Brezglutenske tortilje Schär vsebujejo veliko vlaknin in so kot nalašč za pripravo okusnega in hitrega obroka. Tortilje enostavno pogrejete v ponvi ali mikrovalovni pečici. Obložite jih z vašo najljubšo mešanico zelenjave, mesa in omake. Na koncu jih le še zvijete in vaš obrok je pripravljen.
Krompirjevi njoki Schär so lahka in enostavna italijanska specialiteta v kateri bo uživala vsa družina. Odlično se podajo k različnim paradižnikovim omakam, smetanovim omakam ali pestu. Pripravite jih po lastnem okusu!
Rezanci Capelli d'Angelo brez glutena se odlično obnesejo kot jušna zakuha v enolončnicah ali različnih zelenjavnih juhah. Obogatili bodo vašo domačo piščančjo juho in ji dodali nebeški okus.
Klasični peresniki brez glutena, iz koruzne in riževe moke, so obvezno živilo v vsakem gospodinjstvu. Pripravljeni po okusu so hranljiv obrok za vso družino, izbrana omaka pa se zaradi posebnih zarez lepo vpije v testenine.