V tej kategoriji boste našli različne dodatke za kuho in peko, s pomočjo katerih bodo vaše jedi še bolj okusne. Izbirate lahko med rastlinskimi želirnimi sredstvi, presnimi kakavi in pecilnimi praški. Sladke in slane jedi lahko popestrite s posebnimi kisi in začimbami iz ekološke pridelave. Preverite tudi ponudbo rastlinskih krem za kuhanje in stepanje. Večina izdelkov je brez glutena ali laktoze in prihajajo iz ekološke pridelave.
Kumina Sonnentor iz ekološke pridelave je začimba grenko-sladkega okusa in ostrega pikantnega vonja po pomarančni lupini ter s priokusom po janežu. Odlično se obnese pri pripravi temnega kruha, pečenke, kislega zelja in številnih drugih domačih jedi. Kumina je nepogrešljiva v vsaki kuhinji.
Mleti muškatni orešček Sonnentor iz ekološke pridelave je odličen za juhe, omake, zelenjavo in sirov fondi. Še posebej je primeren za krompirjeve jedi, kot so krompirjev pire, krompirjeva juha in kroketi. Z njim lahko obogatimo tudi piškote, sladice, kompote in pudinge. Muškatni orešček je močna začimba, ki je zaradi rahlo grenke in hkrati sladke note postal nepogrešljiva začimba tako v orientalski kot tudi v evropski kuhinji.
Kari Sonnentor iz ekološke pridelave je pripravljen iz mešanice izbranih začimb, njegova živo rumena barva pa je rezultat visokega deleža kurkume. Kari je nepekoč in se lepo poda perutnini in zelenjavi, uporabimo pa ga lahko tudi za začinjanje rib, riža in omak. Rahlo sadna in osvežilno pikantna aroma bo v vašo kuhinjo pripeljala orientalske okuse Indije.
Česnov granulat Sonnentor iz ekološke pridelave je zaradi svoje značilne arome in ostrega okusa v kuhinji vsestransko uporaben. Z njim lahko začinimo jagnjetino, svinjino, ribje in zelenjavne jedi. Pražen česen je slajšega in blažjega okusa, kot surov. Ker zelo hitro porjavi in posledično zagreni, ga moramo segrevati pri nižjih temperaturah.