Sladkor v prahu*, glukozni sirup*, inulin*, sredstvo za zgoščevanje: pektin, mleta vanilja* 0,7%, sredstvo za zgoščevanje (guar moka*, ksantan, rožičeva moka*).
* Iz nadzorovane ekološke pridelave.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.554 kJ (367 kcal) |
maščobe | 0,5 g |
od tega nasičene maščobe | 0,1 g |
ogljikovi hidrati | 86 g |
od tega sladkorji | 80 g |
prehranske vlaknine | 11 g |
beljakovine | 0,5 g |
sol | 0,08 g |
Ena vrečka zadošča za pripravo enega litra sladoleda v 3 minutah. Za pripravo ne potrebujemo aparata za sladoled.
Priprava: Potrebujemo 250 ml hladnega mleka (min. 3,5% maščobe) ali 150 ml hladnega sojinega napitka in 100 ml hladne sojine smetane (vse ohlajeno na 3 - 6 °C). Nasvet: Tekočino damo za 15 - 30 minut v zamrzovalnik. Ohlajeno tekočino zlijemo v visoko posodo in jo z mešalnikom na najnižji hitrosti ali ročno mešamo 1/2 minute, da se poveča volumen. Če se volumen ne poveča, ni dovolj ohlajena. Vsebino vrečke stresemo v peno in na kratko zmešamo še z najnižjo hitrostjo. Nato 1 minuto mešamo pri srednji in 1 minuto pri najvišji hitrosti, da nastane rahla, kremasta pena. Prelijemo jo v posodo s pokrovom, dobro pokrijemo in pustimo v zamrzovalniku pri -18°C, najmanj 6 do 8 ur.