POKLIČITE NAS
01 562 21 65
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.
Sojini kosmiči

Sojini kosmiči

brez DDV: 3,3516 € z DDV: 3,67 €

(Na zalogi)

  • Izdelek je veganski in biološki/ekološki .

Sojini kosmiči

Neto količina: 180 g

Blagovna znamka: Econature

Hiter pregled

S sojinimi kosmiči Econature iz ekološke pridelave lahko preprosto nadomestimo mleto meso. Uporabimo jih lahko za pripravo polnjenih paprik in različnih omak za testenine ali lazanjo. Vsebina ene vrečke zadostuje za pripravo od 5 do 6 okusnih obrokov, saj se po kuhanju teža kosmičev potroji. Kosmiči so bogati z vlakninami, beljakovinami, železom, fosforjem, magnezijem, manganom in cinkom, poleg tega pa predstavljajo še odličen vir kalcija. Kot nalašč so za vegane in vegetarijance.

brez DDV: 3,3516 € z DDV: 3,67 €

Dobavljivost: Izdelka trenutno ni na zalogi. Dobavljivo v 10 dneh

Deli na Facebooku

Sojina moka iz nadzorovane ekološke pridelave. Lahko vsebuje sledi zrnja, ki vsebujejo gluten in sledi sezamovih semen.

Povprečna hranilna vrednost  na 100 g
energijska vrednost  1.460 kJ (347 kcal)
maščobe 3 g
         od tega nasičene maščobe 0,4 g
ogljikovi hidrati 20 g
         od tega sladkorji 7 g
beljakovine 52 g
sol 0,05 g

Vsebina vrečke zadostuje za 5 do 6 porcij. Željeno količino sojinih kosmičev damo v vrelo vodo in jih hidriramo 10 minut. Vodo odcedimo in kosmiče v čisti krpi dobro ožamemo. Kosmiče stresemo v ponev kjer jih pripravimo in začinimo po okusu.

Polnjene paprike s karijem in kokosom

Sestavine: 4 dolge paprike, 70 g sojinih kosmičev, 40 g sojine omake, 20 kokosovega olja, 250 g rdeče čebule, 200 g pire, kari v prahu, sol.

Priprava: Paprike operemo, jim odrežemo vrhove in jih očistimo. Sojine kosmiče pripravimo po navodilih ter jih mariniramo v sojini omaki. V ponvi pogrejemo kokosovo olje ter na njem  približno 5 minut pražimo rdečo čebulo. Začinimo s ščepom soli in karija v prahu. Vse skupaj primešamo sojinim kosmičem ter mešanici dodamo še kuhano piro (za brezglutensko različico lahko uporabimo riž, proso, kvinojo ali ajdo). Paprike napolnimo s pripravljeno mešanico ter jih položimo v naoljen pekač. Pečemo jih 45 minut na 180°C. Zadnjih 15 minut peke paprikam dodamo odrezane vrhove.

Zelenjavna bolognese omaka

Sestavine: 1 čebula, steblo zelene, 1 večje korenje, 200 g sojinih kosmičev, rdeče vino, 400 g paradižnikove mezge, zelenjavna jušna kocka, olivno olje, sol, poper.

Priprava: Čebulo, zeleno in korenje nasekljamo in prepražimo na olivnem olju na srednji temperaturi. Zelenjavi dodamo po navodilih pripravljene sojine kosmiče in vse skupaj prelijemo s kančkom rdečega vina. Počakamo, da vino izpari ter nato dodamo paradižnikovo mezgo. Kuhamo 30 minut. Omako začinimo z jušno kocko, soljo in poprom. Tako pripravljena omaka je idealna za testenine in lazanje.

Bio, Halal, Vegansko

Morda bi vas zanimalo tudi