Riževa moka iz ekodinamične pridelave. Lahko vsebuje sledi soje.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.490 kJ (352 kcal) |
maščobe | 2,2 g |
od tega nasičene maščobe | 0,6 g |
ogljikovi hidrati | 74 g |
od tega sladkorji | 0,7 g |
prehranske vlaknine | 2,2 g |
beljakovine | 7,8 g |
sol | 0,03 g |
Recept za hitri rižev puding s cimetom in sladkorjem
Potrebujemo 500 ml mleka ali 350 ml sojinega mleka, 50 g riževe moke, ščepec soli, ščepec burbonske vanilije, maslo, cimet, sladkor. Način priprave: Riževo moko, sladkor, sol in burbonsko vanilijo zmešamo in gladko vmešamo v polovico količine mleka. preostalo mleko zakuhamo in med mešanjem vlijemo pripravljeno mešanico. Kuhamo in mešamo tako dolgo dokler se delajo mehurčki. Pred serviranjem dodamo maslo, cimet in sladkor.