POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.
Mix B, mešanica za peko kruha

Mix B, mešanica za peko kruha

brez DDV: 5,1142 € z DDV: 5,60 €

(Na zalogi)

  • Izdelek je brez glutena.

Mix B, mešanica za peko kruha

Neto količina: 1 kg

Blagovna znamka: Schär

Hiter pregled

Mešanica B je posebej razvita za pripravo vseh vrst kruha, pekovskega peciva, kvašenega testa ter sladkega peciva. Pripravite si pico, štručke in žemljice po lastnem okusu, kadarkoli si jih zaželite. Zahvaljujoč značilnostim mešanice B se bo vaše testo vedno dvignilo in čudovito speklo.

brez DDV: 5,1142 € z DDV: 5,60 €

Dobavljivost: Dobavljivo takoj

Deli na Facebooku

Koruzni škrob, riževa moka, rastlinske vlaknine (indijski trpotec, bambus), polnozrnata riževa moka 3,8%, lečina moka 3,6%, dekstroza, sredstvo za zgoščevanje: hidroksipropilmetil celuloza; sol. Lahko vsebuje sledi soje. BREZ LAKTOZE.

Povprečna hranilna vrednost  na 100 g
energijska vrednost  1.475 kJ (348 kcal)
maščobe 0,9 g
         od tega nasičene maščobe 0,2 g
ogljikovi hidrati 80 g
         od tega sladkorji 1,4 g
prehranske vlaknine 4,4 g
beljakovine 2,7 g
sol 0,83 g

Recept za pico

Sestavine: 300 g mešanice Mix B, 10 g suhega (1 jedilna žlica) ali 10 g svežega kvasa, 12 g olivnega olja, 200 ml (1 skodelica) mlačne vode, 5 g soli. Vse sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo.

Priprava: Vse sestavine pregnetemo v gladko testo. Če uporabljamo sveži kvas, ga raztopimo v vodi in vlijemo v moko. Testo položimo na delovno površino in ga nato obdelujemo z rahlo pomokanimi rokami. Testo prekrijemo z vlažno krpo in pustimo, da vzhaja približno 40 minut. Testo raztegnemo na naoljen pekač, ga po okusu prekrijemo s paradižniki, mocarelo itd. ter pečemo na spodnji polici pečice približno 20 - 25 minut pri 220°C.

Recept za kruh

Sestavine: 500 g mešanice Mix B, 10 g suhega ali svežega kvasa, 400 ml mlačne vode, 20 g olja, 5 g soli. Vse sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo.

Priprava: V posodi zmešamo mešanico Mix B s suhim kvasom in nato dodamo vodo ter olje. Če uporabljamo sveži kvas, ga najprej raztopimo v vodi in nato vlijemo v moko. Testo zmešamo s plastično lopatico ter počasi dodajamo sol. Gnetemo ga približno 8 - 10 minut, dokler njegova struktura ne postane homogena (z električnim priključkom za gnetenje se postopek pri srednji hitrosti skrajša na 4 - 5 minut). Testo oblikujemo v kepo in nato v želeno obliko hlebca ali štruce. Položimo ga na pekač, prekrit s papirjem za peko. Hlebec prekrijemo z vlažno krpo in pustimo, da vzhaja 45 min (dokler se njegova prostornina približno ne podvoji). Pečico predhodno segrejemo na 200 °C in na dno postavimo 10 ml vode. Kruh pečemo približno 50 minut. Ko je pečen, ga vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi na stojalu.