Koruzni škrob, koruzna moka, riževa moka, lečina moka, modificiran tapiokin škrob, sredstvo za zgostitev: gumi iz zrn rožičevca. BREZ LAKTOZE. Lahko vsebuje sledi soje.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.474 kJ (347 kcal) |
maščobe | 0,2 g |
od tega nasičene maščobe | 0,0 g |
ogljikovi hidrati | 82 g |
od tega sladkorji | 0,2 g |
prehranske vlaknine | 2,5 g |
beljakovine | 3,6 g |
sol | 0,01 g |
Piškoti iz krhkega testa
Sestavine: 250 g mešanice Mix C, 125 g sladkorja, 125 g masla ali margarine, 1 jajce, 1 čajna žlička pecilnega praška, nastrgana lupinica neškropljene limone. Vse sestavine morajo biti hladne.
Priprava: Moko vsujemo na delovno površino in vanjo naredimo jamico. Dodamo sladkor, jajce, maslo ali margarino in limonino lupinico. Hitro zmešamo vse sestavine. Testo zberemo v kepo, ki jo sploščimo. V hladilniku naj počiva najmanj 1 uro. Na pomokani površini ga razvaljamo in z modelčki izrežemo piškote. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo 10 minut v predhodno ogreti pečici pri 180 °C. Krhko testo je odlično tudi za pite.
Peščeni kolač
Sestavine: 220 g mešanice Mix C (presejane), 200 g sladkorja, 125 g masla ali margarine, 4 jajca, 10 g pecilnega praška, 125 ml mleka. Vse sestavine naj imajo sobno temperaturo.
Priprava: Maslo ali margarino stepamo, da postane kremasto/a. Dodamo polovico sladkorja in nadaljujemo s stepanjem še 2 minuti. Dodamo rumenjake, mleko in pecilni prašek in nadaljujemo s stepanjem. Preostanek sladkorja vsujemo v beljake in pripravimo sneg. Dodamo ga prej pripravljeni masi. Namastimo in pomokamo pekač, vanj vlijemo testo in pečemo 50 minut v predhodno ogreti pečici pri 180 °C. Kolač ohladimo, oblijemo s sladkorno ali marmeladno glazuro, okrasimo s sadjem ... Za čokoladni kolač dodamo testu 2 jedilni žlici nesladkanega kakava v prahu.