100% koruzna moka brez kalčkov.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.487 kJ (350 kcal) |
maščobe | 1 g |
od tega nasičene maščobe | 0,2 g |
ogljikovi hidrati | 78 g |
od tega sladkorji | 1 g |
prehranske vlaknine | 0,6 g |
beljakovine | 7,0 g |
sol | 0,012 g |
V velikem loncu zavremo 1 liter zmerno osoljene vode. Postopoma ob stalnem mešanju dodajamo 250 g polente. Kuhamo 7 do 8 minut na zmerni temperaturi in ob stalnem mešanju, da preprečimo nastajanje grudic. Polenta je kuhana, ko postane kremasta in ima konsistenco, ki jo želite.
Predlog za pripravo: Polento postrežemo, kot bi postregli pire krompir ali jo na krožniku lepo poravnamo in čez dodamo kislo smetano in nariban sir.