Predkuhan koruzni zdrob.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
energijska vrednost | 1.511 kJ (356 kcal) |
maščobe | 0,82 g |
od tega nasičene maščobe | 0,10 g |
ogljikovi hidrati | 79,55 g |
od tega sladkorji | 0,34 g |
prehranske vlaknine | 0,8 g |
beljakovine | 7,17 g |
sol | 0,009 g |
Vsebina vrečke zadostuje za pripravo obroka za do 8 oseb.
Za 8 oseb potrebujemo: 2 litra vode, 1 zvrhana žlica soli, vrečka polente (500 g). Za 4 osebe potrebujemo: 1 liter vode, 1 ravna žlica soli, pol vrečke polente. Za 2 osebi potrebujemo: 3 skodelice vode, žlička soli, skodelica polente.
Soljeno vodo segrejemo do vretja. Odstavimo z ognja in med stalnim mešanjem počasi vsipamo koruzni zdrob. Jed postavimo nazaj na ogenj in ob mešanju pustimo nekaj trenutkov vreti. Upoštevamo priporočen čas kuhanja in postrežemo. Konsistenco polente uravnavamo z večanjem in manjšanjem količine vode oziroma zdroba. Čas kuhanja: 1 minuta.