19. nov. 2019 |
Avtor: Zoja
Preprost vaniljev biskvit božanskega okusa, ki ne vsebuje glutena in dokazuje, da je manj včasih res več.
Sestavine:
1 skodelica ORGRAN samovzhajajoče moke
1/4 skodelice ORGRAN navadne večnamenske moke
1 žlica ORGRAN jajčnega nadomestka
125 g masla ali margarine
3/4 skodelica sladkorja v prahu
1/2 žličke vanilje
1/2 skodelice mleka po izbiri
1/4 žličke soli
Preliv
1/2 skodelice sladkorja v prahu
2 žlici mleka po izbiri
1/2 žličke vanilje
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premažemo z malo margarine ali masla. V večji posodi stepemo margarino, sladkor in vaniljo. Postopoma dodamo obe moki, mleko in jajčni nadomestek. Zelo dobro premešamo. Zmes nato porazdelimo po pekaču in pečemo približno 40 minut. V manjši posodici mešamo sladkor, mleko ter vaniljo, dokler zmes ne postane gladka in lepljiva. Ko je biskvit pečen ga, ohladimo, narežemo na poljubne kose ter dekoriramo s prelivom.
Dober tek!