POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Pita z gozdnimi sadeži, brez glutena

Pita z gozdnimi sadeži, brez glutena

Čeprav gozdne sadeže po navadi raje uživamo poleti, smo vseeno pripravili recept, ki ogreje trebuščke in srca v zimskih dneh.


Sestavine:

200 g ORGRAN samovzhajajoče moke
80 g margarine
70 g sladkorja
2 žlici ORGRAN jajčnega nadomestka
30 g koruznega škroba
1 žlička kisa zmešanega z 1/3 skodelice vode
5 skodelic gozdnih sadežev
1 paket vaniljevega sladkorja
1 žlička cimeta
2 žlici mleka po izbiri

Priprava:

Pečico segrejemo na 160 °C. Margarino, sladkor in jajčni nadomestek zmešamo v kremasto zmes. V večji posodi zmešamo moko, koruzni škrob in kis z vodo, da nastane testo za pito. Pekač za pito naoljimo, vanj postavimo testo in ga porazdelimo. Gozdne sadeže, vaniljev sladkor in cimet združimo v posodi. Nastalo polnilo nato porazdelimo po pekaču in pečemo 40 - 45 minut. Ko je pita pečena jo pustimo, da se ohladi.

Dober tek!

Comments