Sestavine:
1 1/4 ORGRAN samovzhajajoče moke
120 g masla
3 žlice sladkorja
1/2 skodelice mandljevega mleka
1 žlička koruznega škroba
70 g čokolade v koščkih
Priprava:
V majhni posodi združimo mandljevo mleko in 1 žlico sladkorja. Kuhamo 20 minut na nizki temperaturi. Dodamo še koruzni škrob in mešamo toliko časa, da dobimo gosto zmes. Postavimo na stran, da se ohladi. Pečico segrejemo na 170 °C. Zmes prelijemo v večjo posodo, dodamo maslo in preostali sladkor ter premešamo. Dodamo še moko, čokoladne koščke in vse skupaj premešamo. Nastalo testo mora biti dovolj gosto, da iz njega oblikujemo kroglice, v nasprotnem primeru dodamo moko. Iz testa naredimo za žličko velike kroglice, katere z rokami sploščimo. Postavimo v pečico in pečemo približno 15 minut.
Dober tek!