POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Nazaj v šolo: Prigrizki z borovnicami

Nazaj v šolo: Prigrizki z borovnicami

Jesen je tu. Služba in šola sta že v polnem teku, kmalu pa se bodo napornemu vsakdanu pridružili tudi študenti. Če vam je od poletja ostalo v zamrzovalniku še kaj borovnic, jih lahko porabite za pripravo zdravih prigrizkov, primernih tudi za natrpane urnike, ko preprosto ni časa za dostojen obrok. Za vas smo pripravili nekaj predlogov hranljivih prigrizkov, ki vam bodo povrnili zalogo energije. Vsi recepti so prilagojeni prehranjevanju brez glutena, brez mleka, brez jajc, brez oreškov, brez arašidov in brez soje.


Muffini z borovnicami in ingverjem (za 12 muffinov)

Muffini z borovnicami in ingverjem

Sestavine:

Priprava:

Pečico predhodno ogrejemo na 190 °C ter z oljem premažemo pekač za muffine. V veliki posodi zmešamo večnamensko moko, polnozrnato moko, sladkor, ingver, pecilni prašek, cimet, sodo bikarbono in sol. V srednje veliki posodi jajcu ali jajčnemu nadomestku dodamo jogurt in olje. Jajčno mešanico primešamo suhim sestavinam in mešamo dokler ne dobimo zelo goste zmesi. Na koncu nežno primešamo še borovnice. Zmes preložimo v pekač in muffine pečemo na sredini pečice približno 25 minut, do zlatorjave barve. Pečene muffine preložimo na pladenj, da se ohladijo.


Granola ploščice z borovnicami (za približno 5 ploščic)

Granola ploščice z borovnicami

Sestavine:

Priprava:

Ogrejemo veliko ponev v kateri rahlo popražimo ovsene kosmiče in bučna semena. Dodamo lanena semena ter kakavova zrna ter pustimo ob strani. V manjšo posodo damo kokosovo olje, med, sladkor in cimet ter vse skupaj pogrevamo do vretja. Mešamo dokler se sladkor ne razpusti. Mešanico umaknemo iz ognja ter prelijemo čez pripravljene kosmiče. Dodamo borovnice ter vse skupaj dobro premešamo. Dobljeno mešanico preložimo v manjši pekač, jo dobro poravnamo in postavimo za nekaj ur v hladilnik. Ko se dobro strdi, jo razrežemo na poljubno velike ploščice.

 

Kroglice z borovnicami

Kroglice z borovnicami

Sestavine:

Priprava:

Pečico predhodno ogrejemo na 175 °C. Pekač obložimo s peki papirjem. V posodi zmešamo pretlačene banane, javorjev sirup, vanilijev ekstrakt in namočena lanena semena. Primešamo ovsene kosmiče, kokos v prahu, cimet in sol. Na koncu nežno primešamo še borovnice. Mešanico oblikujemo v manjše kroglice, jih postavimo na pekač in pečemo približno 20 minut. Pečene kroglice preložimo na pladenj in počakamo, da se ohladijo.

Kategorija: Recepti