POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Lazanja z bučami

Lazanja z bučami

Lazanja je ena izmed najpopularnejših jedi. Kombinacija mesne omake, bešamela in testenin ustvarja sočno in prefinjeno jed, ki se ji težko upremo. Lazanja je v tem receptu dodatno obogatena še z bučkami in bučami, po želji pa lahko dodamo tudi drugo zelenjavo. Recept je prilagojen prehranjevanju brez glutena, z izbiro mlečnih nadomestkov pa ga lahko enostavno prilagodimo tudi prehranjevanju brez mleka ali laktoze.

Recept in fotografije pripravila Urška Fartelj za blagovno znamko Orgran.


Lazanja z bučami

Sestavine za lazanjo:

      • 300 g testenin za lazanjo Orgran

      • 500 g mletega mešanega mesa

      • 1 čebula

      • 200 - 300 g buče

      • 1 bučka

      • 2 stroka česna

      • sir (veganski ali brez laktoze)

      • 500 ml paradižnikove mezge

      • origano

      • olivno olje Gea

      • sol

      • sveže zmlet poper


Lazanja z bučami

Sestavine za bešamel:



Priprava mesne omake:Lazanja z bučami

Na olivnem olju najprej prepražimo na drobno sesekljano čebulo. Dodamo narezan česen, meso in vse skupaj popražimo ter začinimo. Na koncu vmešamo naribano bučo, malo popražimo ter zalijemo s paradižnikovo mezgo. Če je omake premalo lahko dodamo kozarček rdečega vina. Pokrito kuhamo kakšne pol ure.

Priprava bešamela:

posodi raztopimo margarino, vmešamo moko in malo popražimo. Moko zalijemo z mlekom ali rastlinskim napitkom in z metlico dobro razmešamo, da ni grudic. Omako posolimo in začinimo.

Priprava lazanje:

Dno pekača premažemo z bešamelom, ga obložimo s testeninami za lazanjo ter spet premažemo. Sledi plast mesne omake, ki jo pokrijemo z rezinami bučke. Plast za plastjo pekač obložimo s bešamelom, testeninami, bešamelom, mesno omako in bučkami, dokler ne zapolnimo celega pekača. Zadnjo plast testenin premažemo z bešamelom in posujemo s sirom. Lazanjo pečemo na 200°C od 30 do 40 minut.

Kategorija: Recepti