25. sep. 2019 |
Avtor: Zoja
Pripravite si slastne in hrustljave kvinojine ploščice brez glutena iz samo petih sestavin.
Sestavine: 2 skodelici
ORGRAN kvinojinih napihnjencev 2/3 skodelice
kokosovega olja 1 skodelica grobo sesekljanih indijskih oreščkov (ali po izbiri)
3 žlice
agavinega sirupa 1 žlička
cimeta Priprava: Pečico segrejemo na 180 °C in obložimo manjši pekač s peki paprijem. V večji posodi za omako zavremo kokosovo olje, agavin sirup in cimet. Nato dodamo še kvinojine napihnjence in indijske oreščke ter dobro premešamo. Zmes nato enakomerno porazdelimo po pekaču tako, da je čimbolj kompaktna. Pečemo približno 15 minut in nato pustimo, da se ohladi. Ko je ohlajena jo razrežemo na poljubne kose.
Dober tek!