Sestavine:
-
320 g bele kvinoje Bufo Eko
-
45 g chia semen
-
45 g stopljenega kokosovega olja Vitaquell
-
1 čajna žlička sode bikarbone
-
3 čajne žličke limoninega soka
-
ščepec soli
-
približno 150 ml vode
Priprava:
Kvinojo speremo pod tekočo vodo ter jo čez noč namakamo v vodi. Chia semena prav tako namakamo čez noč, v dvakratni količini vode, da povečajo svoj volumen in dobijo gelasto strukturo. Naslednji dan pečico predhodno ogrejemo na 160 °C. Kvinojo ponovno speremo in odcedimo. Dodamo ji chia semena, stopljeno kokosovo olje, sodo bikarbono, limonin sok, sol in vodo ter v multipraktiku vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo skoraj gladko zmes. Zmes mora biti gosta, a dovolj tekoča, da jo z lahkoto prestavimo v pekač obložen s peki papirjem. Kruh pečemo približno 1 uro in 20 minut. Pečen kruh preložimo na pladenj, da se ohladi.