POKLIČITE NAS
01 562 21 60
0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Mini krofi z marmelado, brez glutena

Mini krofi z marmelado, brez glutena

Vsi imamo radi krofe, še bolj zabavni pa so mini krofi s hrustljavo skorjico in sladko mehko sredico.


Sestavine:

1 liter olja za cvrtje

270 g ORGRAN večnamenske navadne moke
70 g sladkorja v prahu ali sladila
1 žličko BIOVEGAN pecilnega praška iz vinskega kamna
2 žlički ORGRAN jajčnega nadomestka
130 ml mleka
1 žlica stopljene margarine
poljubna marmelada ali drugo polnilo

Postopek:

V večji posodi združimo moko, pecilni prašek, sladkor in jajčni nadomestek. Zmesi postopoma dodajamo mleko in margarino. Mešamo toliko časa, da dobimo svilnato mehko zmes. Olje segrejemo na 170 °C. Testo v olje polagamo z žlico ali še bolje z žličko za sladoled. Krofke pečemo 1 - 2 minuti na vsaki strani. Pečene krofke odcedimo in počakamo, da se ohladijo. Napolnimo jih še s poljubnim polnim in po želji posujemo s sladkorjem.

Dobrek tek!

Comments