Sestavine:
1 liter olja za cvrtje
270 g ORGRAN večnamenske navadne moke
70 g sladkorja v prahu ali sladila
1 žličko BIOVEGAN pecilnega praška iz vinskega kamna
2 žlički ORGRAN jajčnega nadomestka
130 ml mleka
1 žlica stopljene margarine
poljubna marmelada ali drugo polnilo
Postopek:
V večji posodi združimo moko, pecilni prašek, sladkor in jajčni nadomestek. Zmesi postopoma dodajamo mleko in margarino. Mešamo toliko časa, da dobimo svilnato mehko zmes. Olje segrejemo na 170 °C. Testo v olje polagamo z žlico ali še bolje z žličko za sladoled. Krofke pečemo 1 - 2 minuti na vsaki strani. Pečene krofke odcedimo in počakamo, da se ohladijo. Napolnimo jih še s poljubnim polnim in po želji posujemo s sladkorjem.
Dobrek tek!